Landslagsstjärnan stannar i Luleå

avDaniel Grefve

HOCKEY

”Vi är mycket nöjda”

Foto: Bildbyrån
Niklas Olausson stannar två säsonger till i Luleå.

Han har jagats av flera klubbar.

Men nu har han bestämt sig:

Han stannar i Luleå.

– Mycket glädjande, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

Niklas Olausson och Pär Arlbrandt har gjort succé sedan de, efter en fantastisk säsong i Västerås 2008-09, kom till Luleå.

I år har Olausson gjort 21 poäng (5+16) på 32 matcher och fick landslagsdebutera i Karjala Cup i november. Även Pär Alrbrandt, som har gjort 30 poäng (15+15) har stått för sin kanske bästa säsong någonsin och har fått dra på sig Tre Kronor-tröjan.

”Osten” nöjd

Luleå har jobbat hårt på att förlänga med duon som har jagats av andra klubbar. Bland annat har HV71 nämnts som en klubb som har visat stort intresse.

Men i dag meddelade Luleå att de har förlängt kontraktet med Olausson i två säsonger.

– Det är mycket glädjande att vi kunnat förlänga med Niklas Olausson som på sina snart två säsonger i Luleå ytterligare har förädlat den talang som han alltid besuttit och att han nu vill vara en del av Luleå Hockey framtida framgångssatsning, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.

– Jag har trivts jättebra i Luleå, både med stan och klubben, och det känns som att vi har något intressant på gång, säger Olausson.

”Nöjda med dealen”

Sportchefen Bergström har tidigare sagt att de har insett att de förmodligen skulle tvingas höja spelarnas lön för att få behålla dem. Olaussons agent Pontus Norén vill inte kommentera den nya lönen, men säger så här till Sportbladet:

– Vi är mycket nöjda med dealen och avtalet.

Norén representerar även Arlbrandt.

– Det är inget som är klart än. Men bra spelare har alltid många intressenter, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF