Han blir näste svensk i Detroit

HOCKEY

Brunnström: Jag är verkligen glad över att få den här chansen

Foto: Fabian Brunnström.

NEW YORK. Det är en överlycklig Fabian Brunnström som skrivit kontrakt med Detroit Red Wings.

– Ja, jag är verkligen glad över att få den här chansen. Det känns som en liten revansch efter de två senaste säsongerna, säger den 26-årige skåningen till Sportbladet.

Han kom till Detroit på ett så kallat tryout-kontrakt för en knapp månad sedan och under måndagen fick Fabian Brunnström beskedet att han klarat testet.

”Känns verkligen bra”

Han skrev då på ett ettårskontrakt med svensklaget från Michigan.

– Det känns verkligen bra. Om jag fått välja fritt bland de 30 lagen i NHL hade jag tagit Detroit. Det är ett otroligt bra lag, säger han.

Ja, så bra att många undrade om 26-åringen från Jonstorp i Skåne, som de senaste säsongerna mest huserat i Dallas respektive Torontos farmarlag, verkligen skulle kunna slå sig in i truppen.

– Visst. Jag var tacksam över att få chansen och hoppade förstås att jag skulle klara det, men konkurrensen är verkligen hård här, instämmer han .

– Det kändes dock bra från dag ett på campen och sedan har det rullat på. Nu känns det som sagt fantastiskt. Bara att få vara på isen med killar som Lidström, Datsyuk och Zetterberg är hur stort som helst.

Inledde med hat trick

Och nu får Fabian, som inledde sin NHL-karriär med ett omtalat hat trick säsongen 2008-2009, revansch för de senaste årens kräftgång.

– Ja, lite så känns det. Det har gått tungt de senaste två säsongerna, konstaterar han

– Men det gäller att fortsätta jobba. Jag njuter av det här idag, men i morgon är det bara att fortsätta köra och visa att jag förtjänar den här chansen.

Den senaste blågula rödvingen har under försäsongen bott hemma hos Henrik Zetterberg respektive Jonathan Ericsson, men nu ska han skaffa egen bostad ute i någon av Detroits fashionabla förorter.

– Ja, jag ska börja kolla efter eget boende. Det känns väldigt bra, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL