Färjestad BK

Belöningen – nytt kontrakt

Av: 

Ha Ab

HOCKEY

Holtet stannar efter succén: ”Karlstad är som hemma”

KARLSTAD Från doldis till en av slutspelets hetaste spelare.

Nu belönas Marius Holtet, 26, med ett nytt kontraktsförslag av Färjestad.

– Han har gått från klarhet till klarhet, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Marius Holtet och Anders Bastiansen har varit Färjestads bästa spelare under finalserien. I går stod de för tre av målen när Karlstad-laget tog ledningen med 2–1 i matcher mot Skellefteå. Nästa möte mellan lagen spelas på tisdag i Skellefteå.
Marius Holtet och Anders Bastiansen har varit Färjestads bästa spelare under finalserien. I går stod de för tre av målen när Karlstad-laget tog ledningen med 2–1 i matcher mot Skellefteå. Nästa möte mellan lagen spelas på tisdag i Skellefteå.

Marius Holtet var återigen en av Färjestads absolut bästa spelare.

Den hårt arbetande norrmannen har klivit fram som den stora överraskningen i slutspelet.

I går fick han också utdelning för sitt hårda och uppoffrande jobb. Holtet och kedjekamraterna Anders Bastiansen och Marcus Paulsson var inblandad i tre av de fem målen.

Tryckte in en retur

2–0 kom efter att Holtet skjutit sin landsman Bastiansen i ryggen och pucken seglade sedan i en båge över Andreas Hadelöv.

– Vi skojade om det i fredags i en intervju på hemsidan. ”Basse” (Bastiansen) frågade hur mitt första slutspelsmål skulle se ut. Jag svarade att han skulle skjuta mig i rumpan och sedan skulle pucken gå i mål. Nu blev det tvärtom i stället, säger Holtet och skrattar.

Men Holtet fick ändå göra sitt första slutspelsmål. Med sex minuter kvar av matchen spikade han slutresultatet till 5–3 när han tryckte in en retur.

Efteråt hyllades den norske landslagsforwarden av tränaren Tommy Samuelsson:

– Holtet har haft en fantastisk resa under de två–tre senaste månaderna. I slutspelet har han och ”Basse” varit våra genomgående bästa spelare, säger Samuelsson.

Kontraktet går ut

Marius Holtet har under de senaste månaderna spelat för sin framtid.

Kontraktet går ut efter säsongen och Färjestad har tidigare deklarerat att de ville avvakta säsongen innan de tog ett beslut om norrmannens framtid.

Men succén i slutspelet har fått klubben att agera. Thomas Rundqvist har redan inlett diskussioner med agenten Joakim Persson.

Är muntligt överens

– Ja, vi har redan pratat lite, så mycket kan jag säga, säger Rundqvist.

Och enligt Sportbladets källor är parterna muntligt överens om en fortsättning.

– Det har jag egentligen ingen kommentar till. Vi har sagt att vi ska ta upp frågan när vi har spelat färdigt, säger Rundqvist.

Inte heller Holtet vill bekräfta Sportbladets uppgifter.

– Men vill de ha mig kvar är det klart att jag också vill det. Karlstad är som hemma för mig och jag har hjärtat i Färjestad och brinner för klubben.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK