Här sänker Lehner motståndarmålisen

HOCKEY

WASHINGTON. Svenske målvaktsrookien Robin Lehner höll på att hamna i slagsmål i natt.

Efter andra perioden mellan Ottawa och New York Islanders sänkte han Islanders-kollegan Kevin Poulin med en påstådd armbåge och stort tumult utbröt.

– Han åkte emot mig och började skrika en massa saker och jag är inte den som kliver undan, säger Lehner.

Signalen hade gått i Nassau Coliseum när Islanders målvakt Kevin Poulin åkte över isen för att ge unge kollegan Robin Lehner en uppsträckning för att han, som Poulin såg det, hade slagit John Tavares i bakhuvudet under ett gruff några minuter tidigare.

Ögonblicket senare låg Poulin däckad på isen, sänkt av vad som beskrivs som en armbåge i ansiktet.

– Jag var på väg av isen när han kom åkande mot mig och skrek en massa saker. Jag satte upp axeln och han föll väldigt lätt till isen. Någon armbåge var det definitivt inte, säger Lehner till nhl.com efteråt.

Utvisad två minuter

Poulin har en annan version.

– Jag skrek ingenting förrän jag hade fått armbågen i ansiktet, säger han.

Tilltaget höll på att utlösa ett jätteslagsmål på isen och kostade Lehner – som fick hoppa in i Ottawa-kassen sedan förstemålisen Brian Elliott släppt in tre mål på 13 skott i första perioden – två minuters utvisning.

Men han ber inte om ursäkt.

– Jag kliver inte undan när någon kommer åkande mot mig och skriker saker. Det är bara sån jag är, slår den 19-årige göteborgaren fast.

Matchen vann Islanders med 4–3 och därmed är de, osannolikt nog, snart ikapp krisande Ottawa, som nu förlorat nio förfärliga matcher i rad.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL