Oscar Steen – årets elitserierookie

HOCKEY

FBK-forwarden prisad för genombrottet

Färjestads forward Oscar Steen, 23 år i sommar, har utsetts till Årets rookie i elitserien i ishockey den här säsongen.

– Ett härligt bevis på att det jag gjort varit rätt, säger han. Jag vet att jag också hamnar i fint sällskap.

Foto: Aftonbladet/Arkiv
Prisad. Årets nykomling i elitserien heter Oscar Steen.

Årets rookie i elitserien har utsetts varje säsong sedan 1989-1990. Tre Färjestadsspelare har tidigare utnämnts och nu är det dags för den fjärde – Oscar Steen.

”Urtypen för en modern powerforward. Bra skidskoåkare, intensiv, tuff och enormt energisk. Spås en lysande framtid”, säger juryn i sin motivering.

– Ett alldeles utmärkt val, kommenterar Färjestads tränare Leif Strömberg. Oscar är en intensiv, smart och teknisk spelare, som i hela sitt uppträdande passar fint in i dagens moderna toppishockey.

Oscar Steen skrev på för Färjestad på det sista transferfönstrets sista dag. Då hade han öst in poäng för Bofors i allsvenskan och var suverän poängkung. Hans facit i allsvenskan över tre säsonger är 95 poäng på 89 matcher.

– Jag har själv haft honom i Bofors och ville se honom på allvar i elitserien, säger Strömberg. Han slog sig in direkt i vårt lag, inte bara i elitserien utan även i slutspelet.

När Färjestad borta mot Modo vände 0–2 till seger 3–2 i den sjätte kvartsfinalen toppades laget i slutperioden. I den toppningen ingick Oscar Steen.

Oscar Steens moderklubb Sollentuna HC får i och med utmärkelsen 50000 kronor av Svenska spel, som tillsammans med Hockeyligan utser Årets rookie i elitserien.

De har blivit Årets nykomling

Sportbladet - TT