Övertygande seger för Rögle

HOCKEY

Behåller greppet om fjärdeplatsen

Rögle behåller sitt fast grepp om fjärdeplatsen i hockeyallsvenskan – den sista position som leder till kvalserien och fortsatt elitserieförhoppning.

På fredagskvällen hade Rögle bitvis svårt att få offensiven att stämma, men till slut blev bortasegern över Västerås ändå behaglig. Rögle vann med 4–0, sedan Henrik Eriksson i slutet av den tredje perioden gjort 3–0 i tom kasse och Pär Arlbrandt noterats för 4–0 efter slarv i Västeråsförsvaret.

Att Västerås vann skotten med 21–15 var knappast någon tröst för västmanlänningarna.

I tabellen drygade Rögle ut sitt försprång ned till femteplatsen. Där finns nu Växjö, som på fredagskvällen slog Björklöven med 4–1 och gick om Umeålaget i tabellen. Både Växjö och Björklöven har 54 poäng, Rögle har 60 och dessutom två matcher färre spelade.

I toppen av tabellen finns Skellefteå, som hade spelledigt, och Malmö som inte hade några större problem att klara av Hammarby på bortaplan. Malmö vann med 5–0 efter bland annat två mål vardera av finländske stjärnan Juha Riihijärvi och Jonathan Coleman.

Tabelltrean Bofors vann med 7–4 hemma mot jumbon Arboga, Nybro vann med 1–0 efter förlängning mot Sundsvall, Almtuna spelade 3–3 hemma mot Oskarshamn och Nyköping vann med 4–3 efter förlängning mot AIK.

Sportbladet.se-TT

ARTIKELN HANDLAR OM