Bengt-Åke: ”Vi är smått optimistiska”

HOCKEY

”Foppa” och Bengt-Åke i kontakt under onsdagskvällen

Timrå (TT)

Bengt-Åke talade med Forsberg på telefon på onsdagskvällen. Tillsammans beslutade de att vänta och se hur Peter känner sig under de närmaste dagarna.

– Jag och Peter kommer att ha daglig kontakt ett par dagar framåt. Och vi tänker inte fatta några förhastade beslut, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Foto: Bildbyrån
Bengt-Åke Gustafsson ger Peter Forsberg ”ett par dagar till” innan han stänger OS-truppen.

– Vi är smått optimistiska och vi ser att det finns en möjlighet för Peter att vara med i OS. Därför har vi bestämt att ge det här ett par dagar till innan vi fattar ett beslut, fortsätter Gustafsson.

Flera NHL-spelare går säkert just nu och funderar på om de ska få det där telefonsamtalet.

Samtalet från Bengt-Åke som ger klartecken till OS-spel på Peter Forsbergs bekostnad.

Forsberg-fokus

– Vi har till 24 timmar före match på oss att bestämma oss. Men självklart vill vi ha en hel och frisk Peter i Turin, annars är det ingen idé att han kommer över. Jag skulle tro att vi tar ett beslut om några dagar, men säger Peter att han inte kan spela kommer jag inte att övertala honom, säger Bengt-Åke Gustafsson till TT.

Efter onsdagens träningspass i Timrå låg fokus varken på den aktuella Tre Kronor-truppen eller torsdagens match mot Slovakien. I stället handlade det mesta om ”Foppa”.

– Jag litar fullt ut på att Peter och den medicinska expertisen i Philadelphia kan bestämma om han ska vara med i OS, säger Gustafsson, som samtidigt berättar att han följer svenskarnas skadebekymmer så gott det går via webbsidor och amerikanska tidningar.

Nylander och Hedström...

Efter Forsbergs senaste skadedebacle har det diskuterats friskt vem som kan komma att ersätta honom i OS-truppen. Michael Nylander, New York Rangers och Jonathan Hedström, Anaheim Mighty Ducks är två heta kandidater.

Förbundsledningen kommer dock inte att ta någon kontakt med de aktuella spelarna förrän något definitivt beslut om Forsberg tagits.

– Nej, jag kan inte ringa och jaga dem. De spelare som är mer aktuella än andra vet om det, och vet att det kan komma ett sent besked. Jag får ju till och med byta ut skadade spelare under turneringen, så sådana samtal kan komma när som helst, säger Gustafsson.

...är två olika alternativ

Lagledningen, med Bengt-Åke och de assisterande coacherna Jan Karlsson och Anders Eldebrink, har dock redan diskuterat vilka alternativ som finns om Peter Forsberg tackar nej.

– Det finns olika alternativ och det har vi tittat på. Det är lite olika scenarier som gäller, eftersom vi ser Peter både som en center och ytterforwardsspelare.

Bengt-Åke hoppades att redan under onsdagskvällen kunna prata med Peter Forsberg.

– Kanske får jag besked redan då. Men jag skulle tro att det dröjer några dagar, säger han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL