Örebro besegrade Röglespöket

avTT

HOCKEY

Rögle har varit ett ruggigt spöke för Örebro.

Men hemmalaget bröt den dystra trenden och besegrade Ängelholmslaget med 5–3. 

Och med leder Aaron Palushaj SHL:s poängliga.

Inför mötet i Örebro hade närkingarna bara vunnit ett av de senaste 13 mötena lagen emellan i SHL.

Men på annandagen var lättnaden total när hemmalaget till sist bröt sviten i ett kokande Behrn arena. Och det var letten Rodrigo Abols och amerikanen Aaron Palushaj som visade vägen i powerplay i första perioden.

Efter åtta minuter styrde Rodrigo Abols in första målet i spel fem mot fyra efter att Aaron Palushaj skjutit från blå. Minuten senare kvitterade Jesper Williamsson när han skickade iväg en lös puck mot olycklige Örebromålvakten Eero Kilpeläinen. Men efter en kvart styrde Abols på nytt in pucken i powerplay och även den här gången stod Palushaj för förarbetet till målet.

"Låter pucken gå"

Med två nya assist leder nu Aaron Palushaj SHL:s poängliga på fler gjorda mål än Djurgårdens Jakob Lilja.

Palushaj är uppe i 24 poäng – fördelat på tio mål och fjorton assist.

– Jag kan inte avslöja hemligheten i powerplay, men vi låter pucken gå och så har vi haft lite flyt i dag, sade tvåmålsskytten Abols till C More efter första perioden.

Men i slutet av andra perioden kvitterade Västerviklånet Trevor Mingoia på tennis i öppen bur, i sin andra match i Rögletröjan.  

Fyra minuter in i tredje perioden såg tvillingarna Spink till att Örebro tog ledningen igen. Tyson satte 3–2 intill stolpen efter en fin passning av brorsan Tylor.

Andra segern för Eriksson

På slutet blev det dramatiskt när Patrik Virta först ökade på hemmaledningen och kort därefter gjorde Trevor Mingoia sitt andra mål för kvällen när han reducerade för Rögle. Men när 22 sekunder återstod fick Jordan Boucher sista ordet när han satte 5-3 i tom kasse.

Nye tränaren Niklas Eriksson tog därmed sin andra seger av fem möjliga som huvudtränare tillsammans med assisterade tränarna Henrik Löwdahl och Jörgen Jönsson.

Närkingarna är alltjämt kvar på tolfte plats medan Rögle bytte plats med HV71 i tabellen och hamnade precis under slutspelsstrecket.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM