Mora knep extrapoängen i Malmö

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Allt var upplagt för målfest inför fullsatta läktare när Malmö tog emot nästjumbon Mora.

Då spikade båda målvakterna igen – och i straffläggningen avgjorde Mora med en Foppa-kopia.

– Det ser jävligt bra ut när man lyckas, men när man missar ser det inte bra ut kan jag berätta för dig, säger Mathias Bromé.

Att Malmö är ett av seriens målgladaste lag – bara Växjö och Färjestad har gjort fler mål den här säsongen – märktes inte den här eftermiddagen. Inte heller att nästjumbon Mora förlorat sex raka matcher och bara släppt in färre mål än Karlskrona och Rögle.

Trots att Malmö Arena var nästintill fullsatt – 12 103 betalande – var det klassisk serielunk med betoning på lunk den här eftermiddagen. 

Malmö hade mer puckinnehav utan att för den sakens skull vara helt dominerande. Mora försvarade sig bra och i målet tog Engstrand det mesta som slank igenom. 

Halvvägs in i andra hade han dock tur när Malmös poängkung, amerikanen Rhett Rakhshani, kom på genombrott i powerplay och skickade iväg ett skott mot krysset. Pucken träffade i insidan av stolpen innan den tog i Engstrands rygg och bort från mål.

Jättelägen i sudden

I sista perioden fick även Gunnarsson i hemmamålet jobba när Mora blev farligare framåt – vann skott med 9–5 i tredje – men efter 60 spelade minuter var matchen fortfarande mållös.

I förlängningen hade Malmö flera jättelägen att avgöra. Strax före slutsignalen kom Rakhshani och Miele ensamma mot målvakten, men den senare sköt utanför och matchen gick till straffar.

Efter de två första straffomgångarna var nollan ännu inte spräckt.

”Jävligt nöjda med att ha 0–0”

Då skrinnade Moras Mathias Bromé fram och satte en Foppa-kopia bakom Gunnarsson i Malmömålet. När Rhett Rakhshani sedan missade Malmös sista straff knep Mora extrapoängen.

– Det var skönt, det var en bra bortamatch tycker jag. Vi är tillbakapressade men samtidigt jävligt nöjda med att ha 0–0 här.  Vi får med oss två poäng i kväll och det är jävligt skönt. Jag tycker att vi spelar mycket bättre i egen zon än vi gjort förut och boxplay är förjävla bra i dag, säger Mathias Bromé i C Mores sändning.

Om sin kyliga straff säger han:

– Jag har gjort den några gånger. Det ser jävligt bra ut när man lyckas, men när man missar ser det inte bra ut kan jag berätta för dig.

Malmötränaren Peter Andersson säger att laget saknade skärpan som krävdes i dag.

– Vi har tillräckligt mycket chanser för att göra två, tre, fyra mål, men det saknades någonting i dag och vi fick inte in den. Det känns lite onödigt.

Redan i morgon får Malmö chans till revansch när lagen möts i Dalarna.

Så spelar Sverige i OS-hockeyn 2018 00:16

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM