Nytt rekord – redan efter 32 matcher

Foto: AllOverPress
HOCKEY

NEW YORK. Defensiva giganten Niklas Hjalmarsson har plötsligt blivit rena målsprutan.

Han prickade in säsongens fjärde fullträff när Chicago i natt vände och vann mot St. Louis Blues – och tangerade därmed sitt personbästa, efter blott 32 matcher.

– För att vara jag är ju det rätt mycket och det känns väldigt skoj att få bidra på det sättet, säger den småländske backen till Sportbladet efter 6–4-segern.

Säsongen 2013–2014 gjorde Niklas Hjalmarsson fyra mål – på 81 matcher.
Det är NHL-karriärens hittills bästa notering och ingen har haft något att säga om det, ”Hammer” är ju i huvudsak en defensiv virtuos. 

Men i år kommer han med all sannolikhet ändå  att krossa sitt  personbästa, för faktiskt: Med det skott han satte mot Blues i början av tredje perioden i natt tangerade han den noteringen.

I blott 32:a matchen.

Inte illa.

”Skoj att bidra”

Faktum är att de enda svenska backar som gjort fler än fyra mål i år är Erik Karlsson, Victor Hedman, Oliver Ekman-Larsson och Oscar Klefbom.

– Ja, hur ska det här sluta, säger Niklas med ett skratt när vi når honom efter slutsignalen.

– Nej, men för att vara jag är det ändå rätt mycket och det är förstås trevligt. Det känns skoj att få bidra på det sättet. 

Mest glad är han dock över att Blackhawks lyckades ta en fjärde raka seger, trots att de hamnade i underläge mot Blues flera gånger – bland annat sedan Patrik Berglund gjort mål två gånger om.

– Vi spelade inte vår bästa hockey, men lyckades ännu en gång hitta ett sätt att vinna. Så har det sett ut rätt ofta på slutet och man börjar nästan undra om det helt enkelt är så här vi spelar. Men jag tror att vi har en växel till att lägga i, fortsätter ”Hammer”.

”Hade inte trott det”

I så fall kan man fråga sig vad som händer, för Blackhawks leder redan nu sammanlagda NHL-tabellen.

– Om någon före säsongen hade sagt att vi skulle ligga etta efter så här många matcher hade jag nog inte riktigt trott på det. Vi tappade många nyckelspelare i somras, igen, och många nya, unga killar skulle ta över. Men det har gått över förväntan, de nya spelarna har verkligen tagit för sig bra, säger målsprutan Hjalmarsson.

Dennis Rasmussen gjorde också mål i natt – och Marcus Krüger stod för två assist.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL