Stor bytesaffär i NHL – mitt under stjärnans match

”Kommer definitivt att bli väldigt konstigt”

NEW YORK. Mitt under nattens match mellan New York Islanders och Colorado i Brooklyn blev Avalanche-stjärnan Matt Duchene plockad av isen.

Några minuter senare kom beskedet att han var iblandad i en sällsynt trevägstrejd som skickade honom till Ottawa, Kyle Turris till Nashville och en massa framtid till Colorado.

– Det är bitterljuvt, men jag ser fram emot att flytta till Ottawa, säger stjärnan som får spela sina första matcher som Senator, mot gamla lagkamraterna, i Stockholm till helgen. 

Helt utan förvarning blev det plötsligt dramatiskt i söndagsmötet i Barclays Center i Brooklyn.

Mitt under pågående match plockades alltså Avalanche-stjärnan Matt Duchene av isen – utan att vara skadad.

Strax därefter stod det alltså klart att han var del av en jättetrejd med tre lag inblandade.

Så här såg facit ut när krutröken hade lagt sig:

Colorado: Trejdar Matt Duchene till Ottawa. Får unga talangerna Samuel Girard och Vladislav Kamenev av Nashville, samt Shane Bowers och Andrew Hammond från Ottawa. Därtill ett första- och tredje draftval av Ottawa och ett andraval av Nashville. 

Ottawa: Trejdar till sig Matt Duchene från Colorado, skickar Kyle Turris till Nashville. Ger också upp Shane Bowers och Andrew Hammond, samt förstaval och tredjeval. 

Nashville: Trejdar till sig Kyle Turris, som omedelbart signat ett nytt sexårskontrakt värt sammanlagt 36 miljoner dollar (302 miljoner kronor). Skickar Samuel Girard och Vladislav Kamenev samt andraval i draften till Colorado.

En snabb analys ger vid handen att både Ottawa, som får en stjärncenter i Duchene, och Nashville, som stärker sitt redan imponerande centerdjup, går ”all in” och hoppas på Stanley Cup i vår, medan Colorado bygger för framtiden.

”Blir väldigt konstigt”

En lustig detalj i sammanhanget är förstås att Ottawa och Colorado i dag reser till Stockholm och kommer att mötas i två matcher på Globen till helgen. 

Så Matt Duchenes första matcher som Senator blir mot gamla lagkamraterna, två gånger om – i Sverige.

– Ja, det kommer definitivt att bli väldigt konstigt, säger han till Denver Post.

– Det här är överhuvudtaget bitterljuvt, jag har älskat min tid i Denver. Att få spela med Peter Forsberg och under ledning av Joe Sakic...det var vad jag drömde om som barn. Men nu ser jag fram emot Ottawa. Jag kände till att det här var på gång och är glad att det är över nu.

Duchene to OTT. Turris to NASH with a 6x6 extension. COL gets Girard, Kamenev, Bowers, Hammond, a 1st (OTT), a 2nd (NASH) and a 3rd (OTT).
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!