Svenskens fina kväll: ”Siktet på slutspelet”

NEW YORK. ”It’s always sunny i St. Louis”, sjunger de i Missouri-metropolen efter nätter som den just gånga.

För det var Oskar ”Sunny” Sundqvist som med ett mål och en finfin assist såg till att Blues knäckte divisionsrivalen Minnesota.

– Det verkligt roliga närmar sig. Vi börjar få in siktet på riktig slutspelshockey, säger han till Sportbladet efter 4-1-segern.

Det har gått lite trögt med produktionen för Oskar Sundqvist sedan han förra helgen återvände från en treveckorssejour på skadelistan, men mot Minnesota i St. Paul i natt fick den 25-årige Boden-sonen alltså lite islossning.

I mitten av andra perioden stal han, med den ärrade banditens fräckhet, pucken av gamle Mikko Koivu vid sidan av Wild-kassen och tryckte in den bakom Devan Dubnyk.

– Han tappade pucken och till min förvåning kom den studsande mot mig. Sedan trodde jag att jag höll i den för länge men till slut fick jag in den via ena stolpen och det var mycket skönt, säger ”Sunny” när vi når honom efteråt.

Vunnit fyra raka

I början av tredje slog han också en eminent passning innan det 4-1-mål Ivan Barbashev stod för i ett numerärt underläge och även i övrigt såg Oskar pigg ut, så det går nog att slå fast att han är tillbaka på riktigt nu.

– Jodå. Det finns fortfarande några grejor jag behöver jobba på men det känns helt okej, konstaterar han.

Helt okej känns det också för Blues som lag. De har vunnit fyra raka, leder västra konferensen och förefaller väl rustade för den grundseriespurt som tar vid nu.

– Ja, det verkligt roliga börjar närma sig och den här tiden på året gäller det att tajta till saker och ting, särskilt defensivt. Och det tycker jag vi gjort, fortsätter Oskar.

– Vi börjar få in siktet på riktig slutspelshockey nu.

Joel Eriksson Ek assisterade till hemmalagets tröstmål.

Calgary lyckades planenligt slå superjumbon Detroit i Motown.

4-2 skrevs siffrorna till. Elias Lindholm och Mikael Backlund bidrog med varsin assist. En sådan hade också Patrik Nemeth för hemmalaget.

Efter den hemska bortaresan förra veckan, när de förlorade fyra raka, har NY Islanders stagat upp verksamheten igen. De vann andra i natt, genom att slå San Jose med 4-1 hemma på Long Island.

Mattias Janmark bokfördes för en assist i Dallas uddamålsseger – 2-1 – mot Chicago. Med samma siffror lyckades Buffalo slå Winnipeg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!