Matchboll för Vegas – Karlsson målskytt

NEW YORK. Som om inte allt redan går mäktiga Vegas väg…

Nu har William Karlsson börjat näta också.

Han satte ett briljant backhand-skott i nättaket, under numerärt underläge, när riddarna från Strippen i natt gick upp i närmast ointaglig 3–0-ledning i sin serie mot Chicago.

– Jo, jag fick en bra träff där, säger han till Sportbladet efter 2–1-segern.

Tredje ronden mellan Golden Knights och Blackhawks hade bara pågått drygt fyra minuter när William Karlsson – 43-målsskytten från Vegas premiärsäsong – slog till.

Duncan Keith såsade med pucken på blålinjen i ett powerplay, så Mark Stone kunde sno den och sticka iväg i kontring på vänsterkanten. I mittzonen såg han att William Karlsson kom flygande på motsatt sida och skickade iväg en passning – varpå ”Wild Bild” störtade in mot mål och sprätte upp en stenhård backhand i klykan bakom Corey Crawford.

– Ja, jag fick en bra träff där, säger den 27-årige prickskytten på telefon från Edmonton.

Karlsson gratuleras.
Karlsson gratuleras.

– Det har varit lite frustrerande att jag inte kunnat göra några mål i de tidigare matcherna, så det var skönt. Förhoppningsvis stärker det självförtroendet.

Sova bra

Rookien Patrick Brown ökade på till 2-0 i andra perioden och det räckte till seger. Finländske backen Olli Määttä fick visserligen in en reducering för Blackhawks i tredje, men mer blev det inte för Jeremy Collitons delvis gröna manskap – trots vilda ansträngningar.

Därmed har Vegas – som hela tiden sett numret större ut – skaffat sig 3-0-ledning och kan fullborda en ”sweep” kommande natt.

– Ja, det är förstås vårt mål. Vi ska se till att få ordentligt med sömn i natt och sedan försöka vinna igen, säger ”Wild Bill”.

– Men det blir tufft. Det har varit tajta matcher, Hawks är bra, ger man dem tid blir det farligt direkt. Så vi får se till att jobba hårt.

Efter två raka segrar satt Robin Lehner på bänken – och i hans ställe svarade veteranen Marc-Andre Fleury för en finfin insats – men eftersom det är mindre än 24 timmar mellan matcherna lär svensken vara tillbaka mellan stolparna på söndagskvällen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!