Ishockey

Bäckströms nya kontrakt – värt 437 miljoner

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström blir kvar i Washington – och får en rejäl löneförhöjning.

Han har precis, på egen hand, förhandlat sig till ett nytt femårskontrakt värt sammanlagt 437 miljoner kronor.

– Jag är väldigt nöjd. Kanske hade jag kunnat få högre lön om jag avvaktat och testat den fria marknaden i sommar, men den risken ville jag inte ta. Det är viktigt för mig att få vara kvar i Washington hela karriären, säger den 32-årige stjärncentern.

”Hur ska det här gå”, var det antagligen en och annan som undrade när Nicklas Bäckström i höstas meddelade att han sagt upp samarbetet med sina mångåriga agenter och istället tänkte förhandla om det kontrakt som går ut i sommar på egen hand.

Bra, kan vi konstatera nu.

”Bäckis” och Washington Capitals har precis enats om ett nytt kontrakt som löper på fem år och i snitt ger honom 9.2 miljoner dollar per säsong.

Sammanlagt är det alltså värt 46 miljoner dollar – vilket, med nuvarande valutakurs, motsvarar ungefär 437 miljoner kronor.

– Om det varit svårt att förhandla själv? Nej, det tycker jag inte. Det har varit lite diskussioner hit och dit men jag tycker det gått bra, säger gästriken.

Nicklas Bäckström förlänger med Washington Capitals

– Jag är nöjd med det här kontraktet, och tacksam över att Capitals gått med på att förlänga redan nu. Det är skönt att ha det här avklarat och inte behöva fundera mer på det.

Viktigt att stanna

Under det tioårskontrakt som alltså löper ut i sommar har Nicklas tjänat i snitt 6.7 miljoner dollar per säsong och det är förstås väldigt mycket pengar, men långt under hans egentliga marknadsvärde. Efter den rejäla löneförhöjning som nu är säkrad ligger ersättningen mer i linje med vad likartade spelare i ligan får – men definitivt inte över.

– Kanske hade jag kunnat få högre lön om jag avvaktat och gått ut och testat den fria marknaden i sommar, men den risken ville jag inte ta, fortsätter ”Bäckis”.

Bäckström.

– Det är viktigt för mig att få vara kvar i Washington. Efter tretton år har det här blivit hemma för mig och familjen. Jag vill också spela med Capitals resten av karriären. Det är få förunnat att få vara kvar i samma samma klubb så länge, så det värdesätter jag väldigt mycket.

934 grundseriematcher

Dessutom råkar det handla om en klubb som haft stora framgångar, med Stanley Cup-segern 2018 som givet klimax – och på goda grunder hoppas på fler de kommande åren.

– Ja, det känns som att vi fortfarande befinner oss i ett bra läge och samtidigt får vi ständigt in nya talanger som tar för sig. Jag ser fram emot att vara del av framtiden här.

Nicklas har under tolv och en halv säsong med Capitals spelat 934 grundseriematcher, gjort 240 mål och stått för 668 assist – det senare överlägset klubbrekord. På meritlistan finns också 106 poäng – 36 mål och 70 assist – i 123 slutspelsmatcher.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Passa på! Läs expertens bästa tips inför Stryktipset lördag här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Nicklas Bäckström: ”Upplevt mycket oförglömligt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

NHL

Washington Capitals

Nicklas Bäckström