Sjätte raka för Sharks: ”Jäkligt skönt”

Erik Karlsson och San Jose vann igen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Foto: Jeff Chiu / TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Det är som vanligt i mitten av november:

Plötsligt börjar Erik Karlsson varva upp på allvar.

Han dammade in ett mål, och var allmänt förträfflig, när San Jose tog sjätte segern i rad i natt.

– Jag vet inte vad det beror på, kanske är det nåt i luften den här tiden på året, säger han med ett skratt till Sportbladet efter 4-3-vinsten mot Detroit.

Det var under andra halvan av november Erik Karlsson började spinna för full maskin även för ett år sedan - och likadant såg det ut under flera säsonger i Ottawa.

Och som sagt:

Nu upprepas mönstret.

Efter en riktigt motig start på årets grundserie har den småländske backstjärnan senaste veckorna spelat bättre och bättre och i natt, mot Detroit hemma i Sharktank, slog det gnistor om honom.

Han plaskade in ett rykande direktskott i mitten av andra perioden och dominerade i alla fall delar av matchen på det sätt som nästan bara han kan göra.

– Jodå, det känns bra och det var kul att göra mål. Det händer inte så ofta längre. Samtidigt finns det absolut mer att att ta av, säger han på telefon från norra Kalifornien.

– Jag vet inte vad det beror på att jag kommer igång nu, kanske är det nåt i luften den här tiden på året, he he.

”Jäkligt skönt”

Sharks har överhuvudtaget börjat ticka ordentligt senaste tiden. Segern mot Red Wings – som till säkrades efter straffavgörande – var alltså sjätte raka.

– Jäkligt skönt, allting blir så mycket lättare och roligare när man vinner några matcher i rad, konstaterar ”King Karl”.

– Nu tycker jag inte att vi spelade särskilt bra i den här matchen, men vi hittade ett sätt att vinna, framförallt tack vare Marty Jones i kassen, och det är det viktiga. Vi har dock fortfarande en lång bit kvar till dit vi vill vara och måste fortsätta på samma sätt.

▪▪▪

Jonas Brodin och Victor Rask hade båda assists i Minnesotas tidiga lördagsmatch mot Carolina och hjälpte därmed till att bärga en viktig poäng.

Men i förlängningen tog det stopp, Hurricanes ryske artist Andrej Svechnikov avgjorde med ett sedvanligt vackert mål.

Siffror: 4–3.

▪▪▪

Dallas Stars är inne i ett riktigt fint stim och tog inte bara poäng för åttonde matchen i rad med en tung bortaseger mot glödheta Edmonton i natt.

De visade verklig karaktär, kom tillbaka från 4-2-underläge i tredje och vann till slut med 5-4 efter ett övertidsmål signerat kaptenen Jamie Benn.

– Vi ger aldrig upp, säger han till nhl.com.

Oscar Klefbom noterades för en assist för hemmalaget.

▪▪▪

Att William Karlsson stod för både mål och assist hjälpte inte. Vegas Golden Knighs svacka fördjupades under lördagen med en svidande bortaförlust – 4-3 – mot bottenlaget LA Kings

– Vi spelare måste bli mer själviska. Det är så vi vänder detta, menar Max Pacioretty.

Kings-centern Jeff Carter spelade sin 1000:e NHL-match och firade genom att sätta matchavgörande målet i tredje perioden.

Adrian Kempe spelade fram till ett mål tidigare i matchen.

▪▪▪

Även regerande mästarna St. Louis Blues har hamnat i en svacka och förlorade sin tredje raka match i natt, med 4-1 hemma mot Anaheim.

Derek Grant fullbordade karriärens första hattrick för gästerna och Rickard Rakell bidrog med en assist.

Publicerad:

LÄS VIDARE