Juholt: Inte ens Hitchcock skulle regissera det bättre

Av: Caroline Hougner

Publicerad:

Ett ögonblick...

...Håkan Juholt, 56, Sveriges ambassadör på Island, som i går kväll fick se sitt hjärtas ishockeylag IK Oskarshamn klå Timrå med 0-3 och därmed är klara för spel i högsta ligan SHL.

– Så alldeles, alldeles... fantastiskt stort! Jag är så stolt i kväll, att som oskarshamnare få uppleva det här. Man åker och möter Timrå i avgörande matchen, håller helt tätt och kommer hem med 3–0!!! Det betyder så otroligt mycket för självkänslan, för kommunen och hela Kalmar län. Jag är så imponerad av laget. De har varit uträknade, nederlagstippade och ändå lyckats ta sig samman och kommit tillbaka gång på gång. Helt fantastiskt. Inte ens Hitchcock skulle regissera det bättre. Orden räcker inte riktigt till. Jag säger bara: Räkna aldrig ut oss smålänningar.

Foto: Andreas Bardell

De lyssnade på dig och avgjorde under ordinarie tid för att inte fresta på hjärtat i onödan.

– Ja, alla är ju inte unga och vältränade. Nästan varje match har ju gått till förlängning eller sudden. Det är nästan omänskligt för en hockeysupporter. Jäklar vad hjärtat har slagit.

Deras säsong är historisk, men är de redo för SHL. Räcker ishallen till?

– Ja, utan att vara insatt alls, är jag helt övertygad om att de kommer att klara av det. Oskarshamn är en hockeystad, med väldigt stor hockeysjäl.

Har du spelat hockey själv?

– Nej, men jag jobbade som tidningsfotograf och följde varenda hemmamatch på plats från 1981 till 1994, vet inte vilken division IK låg i då, men det var en bra bit från SHL. Det fångade mig, spänningen, nerverna, snabbheten, få sporter är så intensiva.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt?

– Efter den här kvällen... kan man önska sig mer?

1 av 5 | Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE