SHL Svenska hockeyligan

Växjöprofilen: ”Är en skam för idrotten”

Av: 

Linus Norberg

Hans Abrahamsson

HOCKEY

LULEÅ/STOCKHOLM. Växjö har hamnat i 0–3-underläge i kvartsfinalserien mot Luleå.

Då går Växjös näringslivsprofil Anders Öman – tidigare vd och ordförande i Lakers – till grov attack mot Luleås supportrar.

Han kallar dem för ”slödder” och ”idioter” efter ramsor mot Växjöforwarden Brendan Shinnimin.

– De (fansen) är vuxna människor och kan ta sina egna beslut. Det har ingen effekt på mig, i alla fall. De får göra vad de vill, säger Shinnimin om fansens ramsor.

Regerande mästaren är illa ute.

I kväll kom tredje raka förlusten mot Luleå, vilket innebär att Växjö har hamnat i 0–3-underläge i kvartsfinalserien och kan åka ur SM-slutspelet redan på torsdag.

Då hade Växjös starke man synpunkter på Luleås supportrar.

Anders Öman, som förvisso inte har några officiella uppdrag i Växjö Lakers längre, är dock mannen bakom klubbens framgångar, i kraft av tidigare vd i och stor aktieägare.

Mitt under kvällens tredje kvartsfinalmöte valde han att skicka grova anklagelser mot motståndarlagets fans på sin Twitter.

Det Luleås klack skriker är fan i mig en skam för idrotten. Så fruktansvärt låg nivå och det visar på ett lag med stöd av fullständiga idioter. Vet att jag nu kommer bli påhoppad av Luleåfans, men det är det värt. Slödder och dåliga vinnare behöver inte hyllas. Idioter”, skriver Öman.

Får inte stöd av tränaren

Under matchen ropade Luleåklacken bland annat ”Chicken Shinnimin” och ”filmare” åt kanadensaren. Och när Shinnimin satt utvisad och Luleå gjorde mål skanderade hela arenan ”Brendan Shinnimin”.

– Det är bra, det ger mig energi. Tack för det. Det är ganska häftigt när alla på bortaplan skriker ens namn, säger Växjöforwarden som inte heller väljer att stötta Ömans ordval.

Shinnimin själv säger att han inte påverkades av Luleåfansens ramsor.

– De (fansen) är vuxna människor och kan ta sina egna beslut. Det har ingen effekt på mig, i alla fall. De får göra vad de vill.

Efter 0–4-förlusten fick Växjötränaren Sam Hallam frågor om utspelet.

Han delar inte heller Ömans syn.

– Nej, det kan jag inte tycka. Någonstans kommer det killar som Brendan Shinnimin och rör upp känslor. Innan kanske de hette Per Ledin och spelade i en Luleåtröja. Sedan förstår jag, i dagens samhälle, där vi ska vara så otroligt omhuldande och ingen får titta på någon annan, så rimmar det illa med samhällsdebatten vi har nu.

Hallam fortsätter:

– Det jag hörde var att det inte var sådana saker som vi har hört förut på arenor med kränkningar. De (Luleåfansen) häcklade honom lite. Men det bästa för Brendan är att spela bra hockey och sätta två puckar i krysset.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

LÄS VIDARE

Wennerholm: Vad kommer Öman att twittra?

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Växjö Lakers Hockey

Luleå HF