Assistkungen borta resten av säsongen

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Sebastian Lauritzen, 34, ådrog sig sin sjunde hjärnskakning under försäsongen.

Nu står det klart att Timrås assistkung blir borta resten av säsongen.

– Emmie-Lou är fyra år och hon fattar att det är något fel på pappa, men inte vad, säger Lauritzen Hockeypuls.

Efter flera år i SHL och ett år i finska högstaligan återvände Sebastian Lauritzen, 34, till ungdomsklubben Timrå IK förra säsongen.

Där svarade han för 32 poäng på 41 seriematcher och bidrog till att laget fick chansen att kvala uppåt.

Men inför pågående säsong var olyckan framme.

”Känns skönt på ett sätt”

Lauritzen, som vann SM-guld med Brynäs 2012, ådrog sig sin sjunde (!) hjärnskakning. Skadan kom i samband med en träning, men Lauritzen fortsatte träna – ända tills han en dag slogs ut fullständigt.

– Jag reflekterade över att jag var långsam från tanke till handling. Jag kände inte igen mig själv och när jag kom hem kände jag att något var konstigt, säger Lauritzen till Hockeypuls.

Efter att sedan varit sängliggande i tre veckor kom nu alltså beslutet att ge upp säsongen.

– Det känns skönt på ett sätt. Givetvis hade jag velat vara med och spela, men det är skönt att ta beslut som gör att kilon lossnar från axlarna.

”Det som är det värsta”

Tillsammans med Jonny Karlsson, lagläkare, har man konstaterat att Sebastian Lauritzen drabbats av PCS – Post Concussion Syndrome. Tillståndet har påverkat forwarden starkt.

– Jag upplever nedstämdhet och jag har fått några panikångestattacker, så det är mycket olika grejer som har dykt upp och som jag aldrig har haft förut, säger han till Hockeypuls.

Han berättar även att han inte alls kan vara lika aktiv och engagerad i sina barn.

– Det är det som är det värsta nästan, de är vana att jag är på ett visst sätt. Nu kan jag inte vara det och det gnager på mig.

Assistkung

Forwarden, med 291 SHL-matcher och 3 landskamper på kontot, stod för flest assist i Timrå i fjol och blev också trea i lagets totala poängliga.

”Det är så klart väldigt tråkigt för både Lauritzen och Timrå IK att han blir borta hela säsongen, men det viktigaste är att han får återhämta sig i lugn och ro. Det är inte värt att chansa med hälsan”, säger tränaren Kent "Nubben" Norberg.

Timrå ligger just nu fyra i hockeyallsvenskan efter fyra segrar på fem matcher.

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM