Rangers revansch mot ärkerivalen

NEW YORK. I natt lyste det på Broadway för första gången den här säsongen.

New York Rangers revanscherade sig grundligt för premiärfloppen i torsdags och sopade till ärkerivalen Islanders med hela 5-0.

– Vi pratade mellan matcherna om att vi är lyckligt lottade som får hålla på med det vi älskar och att vi måste ta vara på det, säger Mika Zibanejad till Sportbladet.

Kontrasten mellan årets två första hockeyföreställningar på Madison Square Garden kunde inte varit mer iögonenfallande.

I första matchen, i torsdags, var Rangers extremt bleka och blev överkörda av Islanders med 4-0.

I natt blev det precis tvärtom. Rangers lyste, Islanders uppträdde oinspirerat – och Rangers vann med 5-0. 

– Ja, i torsdags stod vi och väntade lite på att se var matchen skulle ta vägen. Dessutom hade vi nog lite premiärnerver. Ikväll var det vi som tog initiativet och förde spelet redan från. Vi kom ut med en helt annan hunger, säger Mika Zibanejad när vi talar med honom efter slutsignalen.

”Lyckligt lottade”

Så hade ledarna i laget, bland dem just Mika, sagt några sanningens ord mellan matcherna också.

– Vi talade om hur svårt det är i världen just nu och att vi är väldigt lyckligt lottade som får hålla på med det vi älskar och att vi måste ta vara på det, berättar den 27-årige stockholmaren.

– Tillika pratade vi om att vi en sån här kort säsong inte har råd att hamna på efterkälken och därför behövde studsa tillbaka. Det gjorde vi också. Jag tyckte vi spelade som som i slutet av förra grundserien.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Mika Zibanejad jublar mot NY Islanders.
Mika Zibanejad jublar mot NY Islanders.

Assist av Zibanejad

Han tillfrisknade själv från en Covid-infektion strax innan seriestarten, men det märktes det inte något av i natt. Mika drev spelet med samma pondus som vanligt och stod, bland annat, för förträfflig framspelning till kedjekamraten Pavel Buchnevichs 1-0-mål efter drygt två minuter.

– Jag hade återhämtat mig redan när jag började träna under campen och kände mig hundra i kroppen även i första matchen. Däremot deltog jag inte i internmatcherna på lägret och därför var tajmingen kanske inte där direkt. Men nu funkade det bättre. 

Islanders målvakt Semyon Varlamov träffades av ett skott på halsen redan under uppvärmningen och kunde inte spela. Istället fick ryska stjärnskottet Ilia Sorokin hastigt och mindre lustigt begå NHL-debut. Det gick inget vidare. Framförallt plattades han till av sina landsmän hos motståndarna. Nämnde Buchnevich och Artemi Panarin gjorde två mål vardera på honom.

– Ja, vi var glada över att våra ryssar hade en bättre kväll än deras, ler Mika.

Den femte Rangers-mål gjordes av finländske Kaapo Kakko.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!