Hörnqvists målsuccé fortsätter i nya laget

NEW YORK. Patric Hörnqvist har uppenbarligen inte kommit till Florida för att sola.

Han krigade in ytterligare två mål när Panthers vann andra raka mot Chicago i natt.

– Egentligen spelar det ingen roll vem som gör mål, bara vi vinner, men naturligtvis är det kul att ha fått igång produktionen direkt, säger ”Bengan” till Sportbladet efter 5-4-segern.

Det har talats mycket om hur stor nytta Florida Panthers kommer ha av svenska nyförvärvet Patric Hörnqvists karaktär och förmåga att driva på sina lagkamrater.

Men som redan framgått kommer de ha nytta av honom i protokollet också.

Den 34-årige jordfräsen från Sollentuna gjorde sitt första mål redan i säsongspremiären mot Chicago i söndags – och i nattens repris följde han upp med ytterligare två.

I slutet av första perioden fick han tag i en retur i målgården efter ett Keith Yandle-skott – och i mitten av tredje kvitterade han till 4-4 genom att styra in ett skott från samme Yandle.

Väldigt karaktäristiska Hörnqvist-mål...

– Ja, det får man väl säga. Jag ska vara där framför kassen och få tag i puckar och försöka pilla in dem, instämmer han på telefon efter slutsignalen. 

– Egentligen spelar det förstås ingen roll vem som gör mål, bara vi vinner, men naturligtvis är det kul att ha fått igång produktionen direkt.

En av ligans mest underskattade

Och vinner gör Panthers . I natt blev det till sist en 5-4-seger  efter övertidsmål av Frank Vatrano, suveränt framspelad av Aleksander Barkov.

– Ja, den mackan var fantastisk. Men det är ingen tillfällighet att han slår den, de bästa spelarna är nästan alltid inblandade i de avgörande målen och Barkov hör till de bästa. Jag tyckte redan innan jag spelade med honom att han är en av ligans mest underskattade spelare, fortsätter ”Bengan”.

– I övrigt var det lite för mycket upp och ner idag, vi behöver bli lite jämnare i vårt spel och får jobba med det framöver.

Alex Wennberg svarade för en assist för vinnarna – och hos Chicago bokfördes Lucas Wallmark för två sådana och Adam Boqvist för en.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Philadelphia Flyers fick snabb revansch för Buffalo Sabres utskåpning i går och vann nattens retur med 3-0.

Oskar Lindblom och Erik Gustafsson spelade fram till varsitt mål.

Buffalos svenske målvakt Linus Ullmark missade matchen av personliga skäl, så när Carter Hutton tvingades avbryta matchen efter en omdiskuterad pååkning av Ivan Provorov – eller om han nu blev tacklad in i motståndaren – fick Jonas Johansson istället hoppa in. Han stod större delen av tredje perioden och tog 8 av 9 skott.

Pittsburgh Penguins knep ytterligare en seger mot Washington i natt – den här gången efter att Sidney Crosby satt det avgörande 5-4-målet på övertid.

– Att efter de två förlusterna i Philadelphia komma tillbaka och ta de hör segrarna är väldigt stort, säger matchhjälten till nhl.com.

Övertid blev det även mellan Ottawa och Winnipeg – och där stod danske Nikolai Ehlers för avgörandet.

Siffror: 4-3.

Och mellan Detroit och Columbus…jo, den matchen avgjordes också i förlängning. Tyler Bertuzzi satte 3-2 femton sekunder in i sudden death-dramat och säkrade därmed nederlagstippade Red Wings andra raka seger.

Lias Andersson begick sin debut med LA Kings sent i natt, mot Colorado i Staples Center. Han spelade knappt nio minuter och hade ett skott på mål.

Matchen vann Colorado med 3–2 - efter att Kings sånär hade jagat ikapp från 0–3-underläge i en tredjeperiod då bland andra Adrian Kempe gjorde mål.

Gabriel Landeskog noterades för en assist.


Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!