Kempe avgjorde i slutminuterna

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Adrian Kempe var den stora Hollywood-stjärnan i natt.

Han avgjorde LA Kings hemmamatch mot självaste Colorado.

– Det var riktigt skönt att äntligen ta första segern, särskilt mot ett så bra lag. Det kommer stärka vårt självförtroende, säger den 24-årige ångermanlänningen till Sportbladet efter 4-2-triumfen.

Ställningen var 2-2 och knappt fyra minuter återstod av tredje perioden när Adrian Kempe krigade sig till ett utrymme precis framför Avalanche-kassen, fick en förträfflig passning av Anze Kopitar och stötte in den matchavgörande pucken.

– Det blir så när man spelar med ”Kopy”. Om man bara skaffar sig ytor hittar han en med pucken. Han är en av de allra bästa på det, säger svensken när vi når honom efter slutsignalen.

– Självklart var det skönt att få in den. Jag lyckades göra ett även i förra matchen och det känns bra att ha första och andra mål under bältet. Jag tycker överhuvudtaget det gått riktigt hyggligt under upptakten, jag känner mig pigg.

Blake Lizotte hann sätta 4-2 i tom kasse också – och därmed var Kings första seger för säsongen ett faktum. 

– Vi har spelat bra och förtjänat att vinna även tidigare, men inte riktigt lyckats knyta ihop det. Så det satt fint att äntligen få det här gjort, särskilt mot Colorado. De har ett jäkligt bra lag. Det kommer stärka vårt självförtroende.

Lias Andersson fanns åter på isen för Kings – och gjorde gott intryck igen.

– Verkligen. Han och ”Calle” (Carl Grundström) har imponerat ända sedan campen och spelar med en härlig energi. Det är kul att se dem, berömmer landsmannen Kempe.

Foto: Ashley Landis / TT NYHETSBYRÅN

Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!