Vill få ny chans: ”Mina problem får jag ta sen”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

GÄVLE. Chansen att fixa SM-guldet – men utbytt efter nio minuter.

Felix Sandström, 20, vägrar att gräva ner sig och vill starta igen.

– Mina problem får jag ta sen, säger Brynäsmålvakten.

Det var uppdukat för guldfest i Gavlerinken i går.

Men den förstördes redan innan den ens hunnit börja.

Halvvägs in i första perioden var Gävle i chock och inte minst Felix Sandström var knäckt efter två insläppta mål och utbytt efter nio minuter.

– Självklart tråkigt att inte vinna i går. Man ville fira med fansen. Men det är bara att ta nya tag och vi ska verkligen knyta ihop det här nu, säger Brynäsmålvakten.

Redan dagen efter kallduschen i går har Sandström raderat ut den ur minnet och nu blickar han i stället mot den sjunde och avgörande matchen i Jönköping.

”Spelar jättegärna”

– Jag känner mig mentalt stark. Det gynnar varken mig eller laget om jag gräver ner mig. Mina problem får jag ta sen, det finns inte tid för det nu. Det är bara att ladda om.

Ser du baklängesmålen som problem?

– Jag har dålig koll själv på hur puckarna gick in. Tyvärr är det sånt som kan hända, men det kanske inte är det bästa att det händer i en sån där match. Ibland har man en dålig dag och flytet är inte på sin sida.

Tror du spelar i morgon?

– Jag spelar jättegärna. Det vore sjukt roligt att få en till chans. Jag känner mig bra i kroppen och i huvudet. Jag har fått en god nattsömn.

Ingen stor grej

Brynästränaren Thomas ”Bulan” Berglund tonar ner målvaktsbytet mitt under matchen senast och hävdar att det inte är någon påfrestning för målvakters psyke.

– Jag tycker ofta man gör för mycket big deal över målvaktsbyten. De är hårdhudade och vet vad det handlar om. Många tror de blir som asplöv när de byts ut, men de är det mest hårdhudade spelarna. Målvakterna är vana att spela under väldigt hård psykisk press så de klarar såna grejer.

Står Sandström på lördag?

– Det får du inget svar på.

ARTIKELN HANDLAR OM