”Skön och viktig seger”

Mika Zibanejad målskytt när New York Rangers slog Anaheim Ducks

Publicerad 2022-01-09

NEW YORK. De fick återigen klara sig utan covid-smittade stjärnduon Artemi Panarin och Igor Sjestiorkin, men New York Rangers lyckades ändå vinna nattens svåra bortamatch mot Anaheim.

– Det var en skön och viktig seger efter Vegas-matchen, säger målskytten Mika Zibanejad till Sportbladet efter 4-1-triumfen.

Corona-viruset har ställt till det för nästan alla NHL-lag senaste månaden, men hos Rangers är det verkligen nyckelspelare som drabbats.

Ryska duon Artemi Panarin och Igor Sjestiorkin kunde inte spela heller i Honda Center i natt – och strax innan nedsläpp fick de dessutom sällskap i det så kallade Covid-protokollet av hårdföre Ryan Reaves.

Likafullt fick Manhattan-laget alltså snabb revansch för den svidande förlusten mot Vegas i torsdags och slog ankorna med 4–1.

– Vi spelade väldigt bra ikväll, slår Mika Zibanejad fast när vi når honom efteråt.

– Starkt att svara upp på det sättet, det var en skön och viktig seger efter Vegas-matchen.

Mika stänkte själv in tolfte målet för säsongen ur snäv vinkel i andra perioden.

– Det var kanske inte det snyggaste jag gjort, men jag tar det, kommenterar han.

Mer överraskande var att backen Jarred Tinordi nätade – för blott andra gången under en åtta år lång NHL-karriär! – och att Ryan Lindgren, inte någon offensiv artist han heller, gjorde två.

– Jag är mest glad för ”Tinner”. Han kommer varje dag till rinken och är världens gladaste kille. Alla älskar honom, säger Lindgren.

Anaheims mål gjordes av Isac Lundeström.

Marc-Andre Fleury fick sin revansch på Vegas Golden Knights i natt.

Han återvände till T-Mobile Arena för första gången sedan förra klubben helt osentimentalt bröt med honom i somras – och Nevadas store folkhjälte ledde Chicago till oväntad 2-1-seger med 30 räddningar.

– Många minnen väcktes till liv. Jag såg mig omkring och bara tog in det. Den fullsatta arenan och alla fans som stod upp. Det var coolt, säger målvaktslegendaren om hyllningarna i den gamla hemmahallen.

Att LA Kings var på offensivt humör i sin hemmamatch mot Detroit framgick snabbt.

De avlossade 27 skott på mål bara i första perioden – och tangerade därmed sitt klubbrekord.

Mål blev det också. Visserligen ”bara” två under den där inledande tjurrusningen, men till slut vann de med 4-0.

Adrian Kempe bidrog med en fullträff i numerärt underläge i andra perioden. Det var hans femtonde mål för säsongen, varmed han går upp på delad andraplats i svenska skytteligan.