Nytt ras för Djurgården – spelarna höll ”krismöte” efteråt

GÄVLE. Djurgården rasade ihop igen – och blev utspelat av bottenkonkurrenten Brynäs.

Då stängde spelarna in sig i omklädningsrummet för ett möte utan tränare:

– Vi ska alla var enormt stolta över att spela i Djurgården men så ser det inte ut just nu, säger centern Ludvig Rensfeldt efter 0–4-förlusten mot Brynäs.

Brynäs tog en minst sagt viktig seger i bottenstriden. Gävlelaget klev förbi Linköping i tabellen och ligger nu på en slutspelsplats.

Och det var aldrig något snack om var segern skulle hamna. Brynäs dominerade matchbilden från start till mål – vann skotten med 34–12 och fick under den avslutande minuten stående ovationer av de 6 652 på plats.

Redan efter 3.42 stod det 2–0 till hemmalaget.

Publikfavoriten Simon Bertilsson spelade match 500 i Brynäströjan:

– Jag är jättenöjd och jätteglad för lagets insats. ”Berra” gjorde sin 500:e match och därför kanske hockeygudarna hjälpte oss lite, säger tränaren Mikko Manner.

Djurgården däremot svarade på nytt för en svag insats. Bara tolv skott framåt och två insläppta mål innan fyra minuter var spelat.

Tränaren Mikael Aaro sågade sitt lag under presskonferensen.

– Vi måste spela med större stolthet och passion än vad vi gör. Vår fjärdekedja gör ett bra jobb hela matchen och spelar efter de riktlinjer vi har. Vi måste rannsaka oss själva från ledare och hela vägen om varför det ser ut som det gör, säger Aaro.

Men att stoltheten och passionen inte finns där i en så viktig match, hur oroväckande är det? 

– Den finns väl, men vårt beteende måste var bättre. Komma ut med en helt annan energi. Jag vill inte ta något från Brynäs, men det är mycket att fundera på. Känns jobbigt att se att det ser ut som i dag. 

Två nya mål i powerplay

Samtidigt som presskonferensen pågick höll Djurgårdens spelare ett möte i omklädningsrummet där inga tränare deltog.

– Det var vi spelare som snackade bara, vi pratade om att det går inte att nöja sig med det här. Vi har haft så mycket snack och det låter så bra säger bra grejer men vi måste börja göra det också, säger Ludvig Rensfeldt.

Var det ett längre och allvarligare snack än det brukar vara?

– Nja, men det var att det bara var vi spelare som snackade i dag efter matchen. Tränarna var inte inne.

Hur ser du på er insats?

– Bedrövlig match från start till mål. Framför allt första (perioden) då vi ger bort matchen. Vi måste hitta ett sätt att vända det här men i dag var verkligen inte ett steg i rätt riktning.

Mikael Aaro efterlyser mer passion och stolthet.

– Jag håller med. Vi ska alla var enormt stolta över at spela i Djurgården men så ser det inte ut just nu. Det måste bli ändring på det. För hela föreningen, för fansen och även för var egen skull måste vi vända på det här.

Linus Videll var tillgänglig för spel till den här matchen men tränarna valde att lämna honom hemma:

– Han har varit sjuk och så har det varit annat och han har tränat få träningar med laget, så det ligger där. Just som det var nu (inför den här matchen) har han varit med oss en träning och inte hunnit träna mer med laget, säger Mikael Aaro

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!