HV71

Kristianstad besegrade HV71 – igen

Av: 

Robin Söderlund

HOCKEY

Sex av sex möjliga poäng.

Det är Kristianstads facit från två möten med HV71 på tre dagar. Under söndagen blev det seger på bortaplan med 3–2.

Linus Pettersson sänkte HV71.
Linus Pettersson sänkte HV71.

Kristianstad är hockeyallsvenskans formstarkaste lag.

På de senaste nio omgångarna har laget vunnit åtta av dessa. Det som gör detta facit än mer imponerande, är att laget här närmast besegrat HV71 två gånger på tre dagar.

I fredags blev det seger mot serieledarna med 2–1 på hemmais i en jämn tillställning. Lika jämt blev det i Jönköping när lagen möttes på nytt under söndagskvällen.

Det var HV71 som två gånger om satte sig i förarsätet. Pontus Netterberg gav laget ledningen i den första perioden innan Jonathan Davidsson avslutade en kontring genom att sätta 2–1 kvarten in på mittperioden.

Men Kristianstad arbetade sig tillbaka in i matchen på ett imponerande vis och hade 2–2 med sig in till den andra pausvilan, Gustav Olhaver målskytt.

Pettersson segerskytt

Det matchavgörande målet såg inte otagbart ut.

Linus Pettersson snappade upp en löspuck i mittzon, avancerade in över offensiv blålinje och tryckte till i skäret. Filip Larsson i HV-målet såg ställd ut när han kvar i stående ställning fick se den pucken leta sig in vid sin vänstra stolpe.

HV71 tryckte på för en kvittering och fick ett gyllene läge när först Amil Krupic visades ut för en hakning och hemmalaget därefter även drog sig en utvisning när man hade för många spelare på isen.

Med sex spelare mot fyra letade HV71 efter ett kvitteringsmål, men utan att lyckas. Kristianstad fullbordade sin perfekta helg och dessa sex poäng har tagit laget upp på en femteplats i den hockeyallsvenska tabellen.

Tungt för Thörnberg

Inför dessa två matcher meddelade HV71 dels att man fått sin lagkapten Simon Önerud långtidsskadad och att man lånar in HV-ikonen, Martin Thörnberg, för att vara med dessa två matcher.

Det blev inte riktigt den återkomst i HV-tröjan som Thörnberg hade hoppats på. Noll poäng från egen klubba och lika många in till laget. Det återstår att se om det blir fler matcher för Thörnberg, eller ej.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Det såg ut som han aldrig varit borta

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71

Kristianstad

Hockeyallsvenskan