OS-forwarden klar för Linköping

Foto: Petr David Josek / AP SCANPIX SWEDEN
Marcel Müller (längst till vänster) under hockey-VM 2011.

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

HOCKEY

Niclas Bergfors ut och tyske OS-forwarden Marcel Müller in.
Linköping gör rejäl rockad under de sista timmarna på sista dagen för övergångar.

Sportbladet var först att berätta att den förre Modospelaren är överens med Linköping.

Marcel Müller, 28, gjorde en säsong i Modo, säsongen 2012/13, där han snabbt blev en omtyckt spelare bland fansen och svarade för 22 poäng på 53 matcher. Efter det har tysken spelat fyra säsonger i tyska ligan DEL där han snittat drygt 30 poäng per säsong. Nu uppger hans klubb Krefeld att Müller lämnar och flyttar till Sverige.  

Sportbladet kunder under onsdagskvällen berätta att Müller var överens med Linköping. Något som klubben gick ut och bekräftade vid 23-tiden:

– Ja, han blev klar för fem minuter sedan. Ni vet saker före mig, skriver general manager Fredrik Emvall i ett sms till Sportbladet.

Släppte Bergfors till Dif

Müller har spelat både VM- och OS-turneringar för Tyskland och har också tre NHL-matcher och AHL-spel på meritlistan.

Linköping har under kvällen släppt Niclas Bergfors till Djurgården och värvat norske landslagsforwarden Jörgen Karterud från Västervik.

Nu plockar de även in Marcel Müller.

– Först och främst är Marcel väldigt sugen på att komma hit. Han är en spelare som har en bra skridskoåkning för sin storlek och som spelar ett fysiskt spel blandat med kreativitet. Han känner till svensk hockey sen tidigare då han spelade i Modo för ett par år sedan och har sen dess sett framemot att komma tillbaka till Sverige. Tyngd och bredd i truppen är viktigt i ett kommande SM-slutspel, säger Fredrik Emvall till LHC:s hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM