”Jag är en bonnpojk som gillar att möta lag från storstan”

Klassikermöte väntar Färjestad

HOCKEY

JÖNKÖPING. Klassikermöte i åttondelsfinalen.

Det älskar Magnus Nygren.

– Jag är en bonnpôjk från Karlstad som gillar att möta lag från storstan, säger han.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Nygren.

Det var ovisst in i det sista, men när Frölunda avgjorde borta mot Linköping samtidigt som Skellefteå kvitterade mot Djurgården stod det klart att det blir en giganternas kamp i åttondelsfinalen.

Färjestad mot Djurgården.

– Historia, två fantastiska föreningar med en magnifik tradition. Det är kanske inte alla som minns stormatcherna, men jag gör det definitivt. Det här är ett riktigt klassikermöte. För mig är det väldigt speciellt att möta Djurgården, säger Färjestadskaptenen Magnus Nygren.

Karlstadslaget har visat fin form på slutet, men förlorade i den sista omgången mot HV71 (2-3) och missade därmed chansen att gå upp i topp sex.

– Det låter kanske konstigt efter en förlust här, men vi går in i slutspelet med en riktigt god känsla. Äntligen är det slutspel. Backar man tillbaka fem-sju omgångar så ser tabellen riktigt fin ut för vår del.

Vad måste ni se upp med hos Djurgården?
– Deras omställningar, de är duktiga på att flytta puck. ”Robban” (Ohlsson) har försökt ta med sig lite av Frölundas spel upp till Stockholm, mixat med en härlig mix av egna idéer. De är snabba och kvicka.

Men…?
– Nu är vi här, nu vill jag se glöden i ögonen på grabbarna och en jävla bestämdhet och tydlighet, skillnad på lek och allvar. Man får inte glömma det ena eller det andra. Det måste vara ett vuxendagis när tiden finns, och det måste slå gnistor ur tinningarna när det behövs.

Känner du att det är så redan nu?

– Ja, för helvete. Det är därför, och för att vårt spelsystem har satt sig på senare tid, som vi hittat formen. Det finns inga anledningar för oss att gå in i slutspelet med några frågetecken.

Vinner Färjestad mot Djurgården väntar ett nytt möte med HV71 i kvartsfinalen.

– Ja, jag hoppas att vi snart är tillbaka här. Vi tar playin nu, jag ska lära mig så mycket jag kan om Djurgården, av det som jag inte redan vet, och så ska jag tillbaka hit till Jönköping. Vi ska tillbaka hit, så mycket kan jag säga.

ARTIKELN HANDLAR OM