Hade kontrakt till 2024 – nu lägger hon av

Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYR N
Tina Enström.
HOCKEY

Inför gångna säsongen skrev Tina Enström på ett åttaårskontrakt med Djurgården.

Nu lägger centern av – 26 år gammal.

– Jag saknar motivation för att fortsätta spela ishockey, säger hon.

Tina Enström var med och förde Djurgården till SM-guld i våras. där var centern, tillsammans med Josefine Jakobsen och Andrea Dalen, hela slutspelets bästa poängplockare.

Enström skrev inför förra säsongen på ett kontrakt som skulle sträcka sig till 2024 med klubben och tanken var förstås att hon skulle bli en stöttepelare under många år framöver.

– Tina är en i familjen för en lång tid framöver. För oss i Djurgården är det här en viktig byggsten för framtiden och för de titlar vi vill tävla om, sa sportchefen Nisse Ekman till Sportbladet då.

”Funderat under sommaren”

Men nu läger hon av 26 år gammal – på grund av motivationsbrist.

– Hockeyn har varit mitt liv sedan jag var två år gammal så det här är inget lätt beslut att ta, men jag saknar motivation för att fortsätta spela ishockey Jag känner att om jag ska spela ishockey så vill jag brinna för det fullt ut. Jag har funderat över sommaren och jag har kommit fram till det här beslutet, säger Tina Enström i ett pressmeddelande.

För Nisse Ekman kommer tappet av Tina Enström bli tungt.

– Ur ett hockeyperspektiv är det en ledsam dag för oss då det är en av Sveriges bästa hockeyspelare någonsin som slutar. Det tycker jag är synd. När någon tar ett sådant här beslut är det viktigt att man stöttar personen och visar tacksamhet.

ARTIKELN HANDLAR OM