Frölunda besegrade Rögle

ÄNGELHOLM. Frölunda hade bekymmer med tabelljumbon Rögle – men vann till slut.

– Skönt att vi kunde dra det längsta strået till slut, säger matchvinnaren Patrik Carlsson till C More.

Tabelljumbon Rögle med tio raka förluster – och därmed ett facit som SHL:s sämsta lag på 18 år – mot regerande svenska mästaren och tabelltvåan Frölunda.

Första perioden i Lindab arena såg det ut ungefär som förväntat; Frölunda tog ledningen genom lagkaptenen Joel Lundqvist efter 55 sekunder, dominerade och vann skottstatistiken med 15–3. 

Men i den andra perioden kom en scenförändring. Rögle ryckte upp sig i markant stil och Almen Bibic petade in en retur i numerärt överläge. Några minuter därpå blev Bibic utvisad och sex sekunder senare gjorde Frölundas Victor Olofsson 2–1 – men med drygt sex minuter kvar av den andra perioden styrde David Åslin in 2–2.

Rögle startade piggt

Rögle var den andra periodens bästa lag, något som skottstatistiken på 11–9 vittnar om.

– Det här var ingen vidare period av oss. Vi spelar smått på linjerna och får inte puckarna dit de ska. Det känns lite slarvigt, vi har en del att prata om i paus, sa Frölundaforwarden Robin Figren till C More.

Almen Bibic var desto mer belåten:

– Det kändes som att Frölunda körde över oss i första perioden, men nu är vi inne i det. I första perioden stod vi och tittade på och agerade inte, sa Bibic till C More.

Rögle backtuffing är ingen van målgörare. Det här var hans andra mål för säsongen – det senaste kom så sent som i torsdags i 2–4-förlusten borta mot Växjö.

– Jag tänkte: ”Jag går på mål, det kan bli retur”. Med lite tur fick jag in den. Fan vad skönt, sa Bibic till C More.

Rögle startade även piggt i den tredje perioden, men när backen Ludvig Claesson drog på sig en utvisning för holding efter drygt sex minuter visade Frölunda på nytt klass i powerplay. När Bibic visades ut tog det sex sekunder innan det blev mål – nu tog det nio sekunder innan Casey Wellman prickade in 3–2.

Om Rögle lyckades utjämna en tredje gång? Jo, med drygt sju minuter kvar av ordinarie tid petade Ludvig Rensfeldt in sitt elfte mål för säsongen och gav ängelholmarna nytt syre.

Om det hjälpte? Nej. Med knappt tre minuter kvar gjorde Patrik Carlsson 4–3 och säkrade tre poäng för Frölunda.

”Pendlade en del”

– Skönt att vi kunde dra det längsta strået till slut. Det pendlade en hel del. Det här visar att vi har en bra moral i laget, sa matchvinnaren Patrik Carlsson till C More efter matchen.

Rögles tränare Anders Eldebrink:

– Vi har gjort många bra matcher, men vi ger bort matchen i slutet. Det är tufft för killarna, de gör en bra match och har lite chanser i slutet. Det är synd, sa han till C More.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!