”Vi ska ta den där jävla trepoängaren”

HOCKEY

Elva förluster i rad och Karlskrona löper stor risk att missa det slutspel som så länge såg givet ut.

– Jag lovar att vi ska göra allt vi kan för att komma tillbaka efter uppehållet och ta den där jävla trepoängaren, säger Mattias Karlsson.

De var seriens sensationslag i höstas, men har nu inte vunnit sedan den 30 december i fjol (3-2 efter förlängning mot Rögle). Karlskrona har sjunkit som en sten i tabellen och utanför slutspelsstrecket jagar nu Djurgården (två poäng efter) och Örebro (fem poäng efter).

I går, en bra match mot Växjö, men återigen förlust (0-4). Den elfte i rad.

– Alla som spelar hockey vet väl hur man mår efter att man radat upp så här många förluster, det är klart att det är tufft, säger backen Mattias Karlsson.

”Skapar massa chanser”

Hur vänder man på det här…?

– Ja… haha, hade vi haft den magiska formeln så hade vi gjort det för länge sen. Nu blir det 0-4, men vi är ändå med i stort sett hela matchen och skapar en massa chanser. Men vi hade nog mått bra av lite islossning, få lite självförtroende och känna att det här kan gå vägen. Det är viktigt att få in en positiv känsla, men det är inte så lätt när det är som det är nu när vi har så många förluster i rad.

Jag anar att du inte gärna kollar in tabellen?

– Alltså, jag vet inte hur de andra gör, men det är klart att jag kollar på tabellen efter varje match. Jag vill ju se hur vi ligger till. Jag tycker inte att vi ska gräva ner oss, även om det låter dumt att säga att man ska göra si eller så. Men vad fan, det hjälper ju inte? Vi kan ju inte lägga oss ner och dö för att vi vi förlorat tolv matcher, eller vad det är…? Jag vet inte ens hur många matcher det är nu?

Elva.

– Elva? Ja det får räcka med elva. Jag lovar att vi ska göra allt vi kan under uppehållet för att komma tillbaka starkare och ta den där jävla trepoängaren som vi behöver.