Duncan Keith bad om att bli bortbytt för sonens skull

Duncan Keith.
Duncan Keith.

Duncan Keith är numera en Edmonton Oiler efter att ha blivit trejdad från Chicago efter 16 säsonger.

Nu berättar han om varför han ville bort från klubben.

– Det gick nästan tre månader utan att jag fick se min son och då blev det bara ett kort besök innan jag fick vänta nästan två månader till, säger 37-åringen på en pressträff.

Under sin tid i Chicago har Keith har hunnit vinna tre Stanley Cup-titlar och blivit utsedd till ligans bästa back vid två tillfällen.

Därtill blev han även pappa till en son som idag bor med NHL-backens ex-fru i västra Kanada.

När pandemin slog till ifjol stärktes gränsen mellan de två länderna vilket har inneburit att Keith och sonen setts allt mindre.

– När jag kom tillbaka efter säsongen hade jag lite tid att fundera. Han är åtta år nu och har ju sina grejer så ju längre tiden gick visste jag att jag inte ville att det skulle vara så länge mellan gångerna, säger 37-åringen.

”Det är ju en bonus”

Det var huvudanledningen till att den tidigare storbacken bad om att få bli trejdad i början på sommaren, en önskan som nu blivit verklighet.

– Jag är spänd på att vara nära honom, se honom oftare och få vara mer involverad, säger Keith.

Från Edmonton är det betydligt närmare till sonen, och dessutom skadar det inte att få spela med spelare som Connor McDavid och Leon Draisaitl.

– När man tittar på Oilers och deras spelare har de ju två av världens bästa spelare i Connor och Leon. De har visat vad de är kapabla till och det är definitivt den typen av laget man behöver för att göra mål i slutspelstider. Så det är ju en bonus, såklart, säger Keith.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!