Leksands storsponsor – till attack mot ”Masken"

HOCKEY

”Degraderingen beror på dåliga värvningar”

Han beskrivs som mannen bakom Leksands supersatsning mot elitserien.

P-O Ejendal har visioner – och åsikter.

– Vi har fått hit fel spelare. Det får sportchefen (Anders ”Masken” Carlsson) ta stort ansvar för.

Leksand har öppnat allsvenskan strålande och toppar tabellen med elva poäng före Rögle, samtidigt som klubben har överlägset högsta publiksnittet (5 155) hemma i Ejendals Arena.

Hockey glöder i Dalarna igen, med en glödande styrelseledamot – i nättidningen Idrottens Affärer har han redan gett sin syn på kräftgången utanför rampljuset i elitserien.

– Degraderingen beror på dåliga värvningar. Så har det varit i tio år, speciellt de sista fem säsongerna. Vi har fått hit fel spelare och släppt fel spelare. Det får sportchefen (Anders ”Masken” Carlsson) ta stort ansvar för. För ett par år sedan sade jag att han borde bytas ut, men klubbens vd (Jonas Bergqvist) gjorde inte det.

– Ordföranden Nils-Erik Johansson har räddat alltihop. Han har hållit ihop det som har gått att hålla ihop, säger Ejendal till tidningen.

Efter värvningen av Ed Belfour har namn som Jeff Friesen och Teemu Selänne kopplats samman med Leksands som nya potentiella stjärnvärvningar.

Ejendal, som förutom sitt vd-skap i egna företaget sitter i Leksands styrelse, tror att laget ytterligare behöver förstärkas för att nå tillbaka till elitserien.

– Jag tror det. Experter säger att vi behöver en eller två backar med spetskompetens. Jag tror på en back och en forward av högsta klass. Jag både tror och hoppas de kommer att dyka upp några nya toppnamn efter jul. Jag skulle bli mycket förvånad annars, säger han till hockeysverige.se

ARTIKELN HANDLAR OM