Tungt, Foppa!

HOCKEY

Flyers lagkapten skadad när Philadelphia förlorade fjärde raka

Philadelphia Flyers och dess lagkapten Peter Forsberg genomlider en tung period för närvarande. Natten mot fredagen svensk tid blev det en ny förlust, 1-4 borta mot Tampa Bay.

Om inte det var illa nog tvingades Foppa kliva av isen redan i den första perioden med en handledsskada.

– Jag hoppas bara att det är en stukning, säger han.

Få spelare i NHL har varit lika skadedrabbade som Peter Forsberg, 33. I nattens match mot Tampa Bay fick svensken en ny smäll, den här gången mot vänster handled.

Det var i mitten av den första perioden som Forsberg fick handen i kläm längs sargen. Flyers lagkapten avbröt genast matchen och kom inte tillbaka i spel.

- Handen blev klämd mot sargen. Jag vet inte hur länge jag blir borta, men förhoppningsvis inte länge. Jag hoppas att det bara är en stukning och att det är bra på en vecka, sa Foppa till AP.

Även lagets tränare Ken Hitchcock trodde direkt efter matchen att handledsskadan var av det lindrigare slaget.

– Vi tror inte att handen är bruten men vi vet mer om 24 timmar.

Ska träffa en handspecialist

Forsberg genomgick också en röntgenundersökning efter matchen som visade sig vara negativ - alltså inget som tyder på ett benbrott. Men för att vara på den säkra sidan ska Foppa enligt uppgift träffa en handspecialist i Orlando i dag, fredag, för att säkerställa att inget är brutet.

Klart är dock att svensken inte spelar mot Florida i natt. Flyers har efter den matchen sedan ett litet uppehåll till nästa torsdag och det återstår att se om Forsberg kan vara tillbaka till dess.

Nattens förlust mot Tampa Bay var Flyers fjärde raka och laget ligger nu sist i Atlantic Division.

– Det är definitivt inte en bra situation för oss. Och det är vårt eget fel. Det är långt kvar men vi måste se till och vända på det här snart. Vi måste börja vinna, säger Foppa.

Läs också:

Jim Jaber, Stefan Mellerborg

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL