Timrås segerrad bruten

HOCKEY

Luleå tog poäng mot serieledarna

Timrås suveräna segerrad är bruten i hemmaarenan. Efter fem raka trepoängare fick serieledarna nöja sig med oavgjort 2–2 på hemmaplan mot nederlagstippade Luleå.

– Ett oavgjort resultat känns som en seger efter de fyra raka förluster som vi åkt på innan vi kom till Timrå. Vi hade ju dessutom flera riktigt feta chanser att avgöra matchen redan i andra perioden, sade Luleåtränaren Jens Hellgren.

Timråtränaren Kenta Johansson var riktigt nöjd med Timrås inledning och hade helst sett att hans mannar prickat in fler än ett mål med tanke på Timrås kraftiga spelövertag i första perioden.

Men när Luleå hade ledningen med 2–1 och tryckte på hårt mot hemmalaget kände även Kenta Johansson att den första hemmaförlusten var snubblande nära.

– Johan Backlund i målet räddade oss i andra perioden då vi var nere rätt rejält i brygga, konstaterade Timråtränaren.

Norrlandsrivalerna bjöd upp till en härlig hockeykamp där Timrå som vanligt satte högsta fart från start. Det gav också resultat redan efter en minut och 40 sekunder då talangen Oscar Sundh serverade backen Petri Kokko ett perfekt pass direkt på klubbladet som den finske backen säkert styrde in i mål bakom Tero Lejonen i Luleåmålet.

Luleå kvitterade sedan på straff där artisten Jesse Ninimäki elegant fintade bort Johan Backlund och lade in pucken i tom bur.

Om Timrå vann första perioden på poäng så var det Luleå som ägde andra perioden och Jaroslav Obsut gav också Luleå ledningen i spel i numerärt överläge fint framspelad av Lubos Bartecko.

Luleå skapade massor av målchanser, men i stället för att pricka in det avgörande 3–1-målet så var det ett misstag i egen zon som grusade Luleås segerchanser. Marcus Nyberg drällde med pucken framför eget mål och Timrås Peter Nylander uppfattade situationen och blixtsnabbt snuvade han Luleåspelaren på gummitrissan och satte distinkt in 2–2 bakom en helt överrumplad Tero Leinonen.

Luleå var det första lag i Timrå som matchen igenom lyckades få bukt med Timrås skridskoåkning och press i offensiv zon. Inte ens i tredje perioden och i förlängning blev Luleå tillbakapressade.

Luleås försvar som glappat rejält de senaste matcherna såg plötsligt riktigt stabilt ut.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM