Toronto tappade tremålsledning

HOCKEY

Sundin: Självklart frustrerande

Toronto hade en till synes betryggande 6-3-ledning inför slutperioden mot New Jersey i natt när hemmalagets Brian Gionta klev fram och tog på sig den stora hjälterollen.

Gionta svarade för ett hattrick i den tredje perioden och gjorde sedan även mål i den avgörande straffläggningen.

– Det är självklart frustrerande. Det känns som en förlust trots att vi fick med oss en poäng, säger Torontos lagkapten Mats Sundin.

Foto: "Djävlar va skönt..." Devils vände ett tremålsunderläge till seger mot Sundins Toronto i natt.

Efter en målmässigt jämn första period gjorde New Jersey sin hittills sämsta period den här säsongen när man i mittenakten tillät gästande Toronto göra hela fem mål inom loppet av en knapp kvart.

Hemmalagets keeper Martin Brodeur släppte in nästan allt och inget talade för att Devils skulle kunna resa sig i slutperioden.

Men med hjälp av ett par numerära överlägen och lite flyt såg Brian Gionta till att New Jersey kom i kapp. 6-6-målet kom med 38 sekunder kvar efter att Gionta hittat rätt med ett snärtigt handledsskott.

– Vi hade det jobbigt i de två första perioderna, men vi fick igång spelet i tredje och kämpade till oss två poäng. Det känns härligt när det går vägen, sade Gionta till AP efter karriärens första hattrick.

Mest tacksam för Giontas målkavalkad var kanske ändå målvakten Brodeur, som annars hade fått bära hundhuvudet för förlusten.

– Det var en tuff match för mig personligen men vi lyckades trolla fram en seger ur hatten. En stor eloge till killarna som lyckades vända matchen, sade han.

”En hjärtekrossare”

För Toronto förvandlades en till synes given seger till en bitter förlust. Efter att ha tappat 6-3-ledningen i sista perioden förlorade Maple Leafs på straffar.

– Det är självklart frustrerande. Vi gjorde två bra perioder och att släppa in dem i matchen när du leder med 6-3 är en hjärtekrossare. Det känns som en förlust trots att vi fick med oss en poäng, sade Sundin till AP.

Tre svenskar fanns på isen i matchen, Sundin och Alex Steen i Toronto och Johnny Oduya i New Jersey, men trots målfesten i Continental Airlines Arena blev det inga svenskpoäng.

Läs också:

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL