NHL

Stor skandal skakar Ottawa efter att en video läckt ut

Spelarna sågar egna tränarna – tvingas be om ursäkt

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. De generande skandalerna fortsätter plåga Ottawa Senators.

Nu har Matt Duchene och ytterligare några av lagets stjärnor fångats på video när de skrattande sågar det egna spelet och hånar en av sina coacher.

– Jag har inte ägnat hans videogenomgångar uppmärksamhet på tre veckor, hörs Duchene fnysa

När svallvågorna efter senaste halvårets alla katastrofer – till exempel anklagelserna om att Mike Hoffmans flickvän trakasserat Erik Karlsson och hans hustru Melinda på nätet, åtalet mot assisterande general managern Randy Lee för sexuella trakasserier i samband med sommarens så kallade combine i Toronto och den omstridda trejden av Erik Karlsson till San Jose – äntligen tycktes ha lagt sig i den kanadensiska huvudstaden har Senators fått en ny het potatis i händerna.

Flera nedlåtande omdömen

Den här gången är det sju spelare, bland dem Matt Duchene och Chris Wideman och backtalangen Thomas Chabot, som fångats på video under en Uber-tur i samband med en bortamatch i Phoenix i slutet av oktober – och de lägger ut texten, för att uttrycka det milt.

Omedvetna om att de filmas sågar de sitt eget defensiva spel och hånar assisterande coachen Marty Raymond.

– Marty Raymond, den ende coachen i NHL-historien som ansvarat för både sämsta powerplay och sämsta penalty kill under samma kalenderår, skrockar Duchene. 

Kommentaren möts med med skrattsalvor och – fler nedlåtande omdömen.

– Har ni noterat att när han kör videogenomgångar, om ni nu bryr er om dem, så lär han oss ingenting? Han bara refererar vad som händer på bilderna.

Duchene instämmer:

– Vi ändrar aldrig nånsin nånting heller. Så varför har vi överhuvudtaget såna möten? Jag har inte ägnat hans videogenomgångar uppmärksamhet på tre veckor.
Spelarna gör sig också lustiga över det egna lagets brist på fart – och oförmåga att sakta ner betydligt snabbare motståndare.

Matt Duchene

Bad om ursäkt i ett uttalande

Exakt hur videon, som tyckas ha spelats in av Uber-chauffören,  kommit ut är inte känt, men de lades upp på både Twitter och Youtube under måndagen – bara för att raderas några timmar senare.

Många är upprörda över att den som offentliggjort inspelningen, som man menar, våldfört sig på spelarnas privatliv.

”Alla lag i NHL-historien har haft bilar fulla av spelare som spytt galla över sina coacher eller general managers. Det är bara ett faktum. Vilket svinaktigt tilltag att offentliggöra den här videon”, skrev exempelvis förre NHL-stjärnan Ryan Whitney på Twitter i natt.

Tidigt i morse bad de inblandade spelarna i ett officiellt yttrande om ursäkt - och huvudcoachen meddelade att ursäkten accepterats.

– Vi har det största förtroende för Marty Raymond och tror på uppriktigheten i spelarnas ursäkt. Vi behandlar nu detta som ett internt ärende och tänker inte ge fler kommentarer, hette det.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets profiler: Så slutar NHL-säsongen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Ottawa Senators

Matt Duchene