Almtuna i kris – då avstår klubbchefen lön

avKristopher Karlsson

HOCKEY

Hoppas få ordning på klubbens ekonomi

Foto: Foto : ROLF HAMILTON / UNT
Almtunas klubbchef Marcus Leto.

Almtuna är nästjumbo i hockeyallsvenskan, dras med ekonomiska problem och riskerar att mista elitlicensen.

För att vända på skutan meddelar klubbchef Marcus Leto att han avstår lön – resten av säsongen.

– När vi går och lägger oss efter bokslutet den sista april ska vi kunna göra det med gott samvete, säger Leto till Sportbladet.

Almtuna har under säsongen tvingats spara i a-lagsverksamheten och har inte haft möjlighet att investera i truppen som kämpar för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan. Dessutom riskerar klubben att mista elitlicensen på grund av de ekonomiska trångmålen, man måste presenstera ett positivt resultat i år.

– Vi är i en tuff ekonomisk situation och vi behöver prestera ett positivt resultat med minst 600 000 kronor till säsongens slut och vi är en bit från att gå i mål med det, säger Klubbchef Marcus Leto till Sportbladet.

Och för att åstadkomma det meddelade Leto på ett styrelsemöte i går att han han avstår sin lön för resten av säsongen.

– Det var ett ganska enkelt beslut. Jag såg det som det bästa alternativet när vi nu jobbar för att ha kvar vår spelartrupp för att prestera på isen. Jag försöker ta ansvar för de målen vi inte uppnått, säger Leto.

"Har en bra månadslön"

Klubben har inte nått målsättningarna vad gäller varken publik- eller marknadsintäkter under säsongen. Det väger in i Letos beslut.

– Vi kommer att få jobba hårt hela vägen in. När vi går och lägger oss efter bokslutet den sista april ska vi kunna göra det med gott samvete. Det är klart att man har ett stort hjärta för Uppsala.

Får man fråga vad du har i månadslön?

– Fråga får man göra, men jag vet inte vad styrelsen tycker om jag skulle säga det. Jag har en bra månadslön, det har jag.

"Vi gör vårt bästa"

Vad tror du om framtiden för Almtuna?

– Jag tror definitivt att grabbarna fixar det på isen. Vi på kontoret ska kriga för att fixa det ekonomiskt. Jag tror verkligen att vi spelar i allsvenskan nästa säsong och att vi levererar ett positivt bokslut. Har vi kämpat på hit ska vi kämpa på vidare.

Fansen lär uppskatta ditt initiativ?

– Jag vet att alla våra fans har varit hårt prövade och att de under säsongen fått gå hem besvikna från Gränbyhallen för många gånger. Jag kan försäkra dem om att vi gör vårt bästa för att de ska få gå hem glada igen.

På lördag spelar Almtuna borta mot Mora, och fortsätter kampen om sin existens i hockeyallsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM