Storstjärnan: ”Ska känna till riskerna – om de behåller mig”

Foto: Paul Vernon / TT / NTB Scanpix

avLinus Norberg

HOCKEY

Artemij Panarins kontraktstankar förbryllar hockeyvärlden.

Nu bryter agenten Daniel Milstein tystnaden om stjärnans framtid i Columbus Blue Jackets.

– Panarin vill inte förstöra för dem, säger han.

Det kom som en chock när Artemij Panarin trejdades från Chicago till Columbus, bara timmar innan NHL-draften, förra sommaren.

Den ryske poängsprutaren gjorde 27 mål och 55 assist på 81 matcher den gångna säsongen och kan – eftersom ett år återstår på kontraktet med Columbus – redan börja förhandla om ett nytt avtal.

Men upprepar sig samma historia även den här sommaren?

Vill inte förlänga

Det har nämligen framkommit att Panarin inte vill förlänga med klubben och är därför ute på marknaden igen.

– Han är inte redo att skriva på. Om han kommer göra det? Jag säger så här: Jag vet inte ens vad fan de kommer erbjuda, säger Panarins agent, Daniel Milstein till The Athletic, enligt hockeysverige.se.

Milstein betonar att superstjärnan inte har något emot varken Columbus som klubb, spelarna i laget eller tränaren, utan det är just ett långtidskontrakt som Panarin tvekar över.

”Då känner de till riskerna”

– Panarin vill inte förstöra för dem. Han sa att ”jag vet inte om jag vill vara här de kommande åtta åren. Jag har inte bestämt mig”.

– Jag förklarade att han kunde hamna någon annanstans via en trejd, och då sa han: ”det är okej. Jag vill bara inte förstöra för dem. Om jag bestämmer mig för att lämna kommer ingen säga att jag spelade för dem och sen drog utan att de fick någonting. Så om de kan få någonting så…Men om de väljer att behålla mig känner de till riskerna”, fortsätter agenten.

Foto: Petr David Josek / TT / NTB Scanpix
Åtta galna hyllningar till Erik Karlsson 00:44
ARTIKELN HANDLAR OM