Murray: Vi kommer alltid tillbaka starkt

HOCKEY

Inte orolig trots 0–3 i matcher

CHICAGO. Skarpt läge råder.

Förlorar San Jose Sharks även i?kväll har Chicago Blackhawks ”svept” dem – och ännu en säsong slutar i bitter besvikelse

Men Douglas Murray är inte särskilt orolig.

– Vi har haft svåra motgångar förr och brukar alltid komma tillbaka starkt, säger den hårdkokte backen till Sportbladet.

0–3 i en nordamerikansk slutspelserie...

Det finns nästan ingenting mer hopplöst i hela sportvärlden.

Fram till förrförra veckan hade bara två lag i hela den mer än hundra år långa Stanley Cup-historien lyckats vända sådana underlägen.

Men då lyckades Philadelphia mot alla odds göra det mot Boston – och nu hoppas San Jose på ett likadant under i sin serie mot Chicago.

”Gått igenom mycket”

– Jo, vi önskar oss förstås en Philadelphia-situation, när allt fungerar och rätt spelare blir heta i rätt vid tillfälle. Det är sånt som avgör slutspel, ­säger Douglas Murray när vi möter honom inför ödesmatchen i Chicago.

– ?Om det händer, om vårt lag börjar glöda, då vet jag att vi är riktigt jäkla farliga.

Vad som talar för en sån återuppståndelse är, enligt ”Dogge”, att Sharks spelat bra även i förlustmatcherna – och att det är ett lag härdat av motgångar.

– Vi har gått igenom så mycket, till exempel blivit utslagna ur slutspelet i tidiga omgångar flera år i rad, trots vi vunnit grundserie och allt vad det varit. Men det har stärkt oss och vi har alltid kommit tillbaka starkt. Därför tror jag på oss nu också, säger stockholmaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL