Uppges vara klar för FBK – frälste Skellefteå

HOCKEY

KARLSTAD. Skellefteå sänkte Färjestad i förlängningen.

Stor matchhjälte blev Jesper Olofsson – samme spelare som uppges vara klar för Färjestad nästa säsong.

– Jag säger som jag har sagt tidigare och det är att inget är klart, säger Olofsson.

Skellefteås omstart i SHL började på bästa sätt. Förlängningsseger mot Färjestad och nu har norrlänningarna vunnit fem av de sex senaste matcherna. Skellefteåtränaren Bert Robertsson beskrev matchen som propagandahockey: krig på isen och mycket känslor i en match som svängde.

Och exakt så var det.

Fåordig om övergången

Hemmalaget fick en drömstart på tredje perioden. I ett numerärt överläge kunde Joakim Nygård smeka in 2–2, 2.37 in i perioden. Sedan fixade Morgan Ellis ledningen när han slog in ett hårt slagskott 10.42 in i perioden. Men FBK hann knappt jubla klart innan Skellefteås Mike Kostka fick en kanonträff på bladet som betydde 3–3. Matchen gick till förlängning och stor matchjälte blev Jesper Olofsson som avgjorde när det återstod 39 sekunder av i förlängningen. Och just Olofsson uppges vara klar för Färjestad inför nästa säsong, något Sportbladet skrev om redan 29 januari.

Själv var var han fåordig om övergången.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Jesper Olofsson levererade.

– Jag säger som jag har sagt tidigare och det är att inget är klart. Vi får se vad som händer efter säsongen. Jag ska fundera. Alla vet att mitt kontrakt går ut, säger han och fortsätter:

– Men detta var viktiga poäng för oss i jakten på att behålla en topp sex-plats i tabellen. Det var skitkul att få avgöra och få förtroende att spela.

”Vet inte varför”

Det är inte första gången som Olofsson spelar en matchhjälteroll mot just Färjestad. När lagen möttes i november i Skellefteå så gjorde han det avgörande målet och även då var det Stefan Steen som vaktade kassen. 

– Ja, just det. Ibland blir det så där, att man gör lite fler mål mot vissa lag. Varför vet jag inte, säger Olofsson. 

Noterbart är att Libor Hudacek och Gustav Rydahl gjorde debut i Färjestad under lördagen. Fredrik Lindgren spelade sin första match för Skellefteå sedan comebacken i laget.

Erixon borta 3–6 veckor

Efter matchen kom dystra besked för FBK. Backen Sebastian Erixon ådrog sig en handskada och blir borta ett tag.

– Han har konstaterats med en fraktur på ett ben i handen. Han beräknas vara borta i 3-6 veckor, säger Mattias Hell, Färjestads medicinskt ansvarige, till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM