”Trodde jag skulle få hjärtstopp...”

avSara Fridholm

HOCKEY

Robert Burakovsky gör comeback – igen

Foto: Thomas Johansson
Robert Burakovsky.

Robert ”Burra” Burakovsky har fyllt 45 år.

Hockeyveteranen gjorde sin första elitseriematch för 26 år sedan.

I går gjorde han comeback - igen.

– Herregud, jag trodde jag skulle få hjärtstopp. Räckte man tog på sig utrustningen för att bli trött, säger Burakovsky till MrMadhawk.se

Robert Burakovsky, 45, är tillbaka i hockeyrinken. Den här gången i IK Pantern som spelar i division 1. Han gör det inte för sin egen skull utan för tränaren som är en god vän.

– Helt ärligt, jag har lagt av. Men jag gör det bara för Petris och Uffe Nilssons (kanslist) skull. För jag vill rädda kvar Pantern i division 1 och blir det ett kval vill jag få upp flåset. Jag säger inte att jag är någon räddare för dem men när kompisar ber om hjälp ställer man upp, säger ”Burra” till MrMadhawk.se.

Alla gillar inte comebacken

I gårdagens match mot Helsingborg vann Pantern med 5-4. Burra var inne på två mål framåt men någon poäng blev det inte. När 45-åring fått upp orken igen kanske det släpper.

– Jag behöver få upp flåset om jag ska kunna vara med och bidra med någonting i ett eventuellt kval. Har förvisso hållit igång lite vid sidan om, men det är inte samma sak som när man är på isen, säger han.

Men alla har inte varit lika positiva till hans comeback.

– Min fru idiotförklarar mig och André säger pappa du skämmer ut mig. Men jag vill hjälpa till om jag kan göra det, fortsätter han till Mrmadhawk.se.