Luleå värvar poängspruta

avEmil K Lagnelius

Sportchefen: ”Speedig, skicklig och pålitlig poänggörare”

Jens Jakobs, 27, har öst in poäng för allsvenska Mora.

Nu värvas han till elitseriesegraren Luleå, uppger Norrbottens-Kuriren.

– Speedig, skicklig och pålitlig poänggörare som har många kvalitéer för spel högre upp, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till tidningen.

Foto: BILDBYRÅN
Jens Jakobs.

Jens Jakobs har, bortsett kortare utflykter till Almtuna och Nyköping, spelat för Mora sedan junioråldern. Senaste säsongen har han trots att Mora missade förkvalet till elitserien öst in 49 poäng (22+27) på 51 matcher och slutade åtta i allsvenskans poängliga.

Jagar även Bofors poängkung

Nu uppger Norrbottens-Kuriren att Jakobs är klar för Luleå till nästa säsong.

– Jens spelar i elitserien nästa säsong, men det är upp till den klubben att gå ut med det, säger hans agent Pontus Norén till NK.

Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström bekräftar inget, men har tidigare sagt:

– En bra spelare som har varit med ett tag på den nivån. Speedig, skicklig och pålitlig poänggörare som har många kvalitéer för spel högre upp.

Enligt Norrbottens-Kuriren har Luleå även visat intresse för BIK Karlskogas Linus Persson, som slutade femma i allsvenskans poängliga med 51 poäng (19+32) på 51 matcher.

Sportbladet har tidigare skrivit att Luleå tappar en tung trio: Simon Hjalmarsson till Linköping, Sebastian Enterfeldt till Brynäs och Elias Fälth till HV71.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF