Succé i slutspelet – då petar AIK stjärnorna

Publicerad 2012-03-28

McDonell och MacNevin tvingas bort från AIK

Kent McDonell och Josh MacNevin kan trots bra insatser i slutspelet vara på väg bort från AIK.

De har gjort succé i slutspelet – men ratas till nästa säsong.

Kent McDonell ersätts av Broc Little och enligt Sport- bladets uppgifter vill AIK bryta kontraktet med Josh MacNevin.

– Är det deras beslut så är det så, säger Kent McDonell.

AIK:s båda nordamerikaner har tagit rejäla kliv framåt under slutspelet. Kent McDonell leder lagets interna poängliga och Josh MacNevin ligger fyra i den- samma.

MacNevin var petad under delar av både grundsäsongen och inledningen på slutspelet. Men när han fått förtroendet på slutet, då har han levererat.

– Jag började jobba med en mental tränare, samma som Viktor (Fasth) jobbar med, för att reda ut lite saker i skallen. Jag fick självförtroende och hockey handlar mycket om det. Han har hjälpt mig mycket, förklarar MacNevin.

– Hockey är så klart väldigt viktigt för mig och när det inte har gått bra har jag läst alla möjliga böcker, mediterat – jag har provat allt. Att gå till en idrottspsykolog var nästa steg och det har hjälpt.

Nu hetast spelare i AIK

Också McDonell har haft ett par svackor under säsongen, men är nu lagets kanske hetaste spelare.

– Vi har steppat upp lite och insett att det är viktigt att vinna varje match. I grundserien tar man i bland en ”ledig” kväll vetandes att det fortfarande är 50 omgångar kvar, man kanske inte gör det där lilla extra. I slutspelet har man inte råd med den lyxen, säger McDonell.

Men de bådas uppryckning kan ha kommit för sent. Som Sportbladet tidigare har avslöjat är Broc Little klar för klubben, och enligt Sportbladets uppgifter är han tänkt att ta McDonells plats som icke-eu-spelare.

– Min högsta önskan är att komma tillbaka hit. Men de har MacNevin fast på ett år till och om ryktena stämmer, att Broc Little är klar, antar jag att det är jag som ryker. Jag vet inte om ryktena stämmer men mitt mål är att vara kvar här och om jag inte passar in i planerna får jag se vad som händer då, säger McDonell och understryker att han trivs utmärkt i klubben.

Vill bryta med MacNevin

MacNevin har, till skillnad från McDonell, kontrakt över nästa år, men enligt Sportbladets uppgifter vill AIK bryta detta på grund av hans svaga grundseriesäsong.

– Jag har inte hört någonting om det, säger MacNevin.

Sportbladet har sökt AIK:s sportchef Anders Gozzi för en kommentar, utan framgång.

Följ ämnen i artikeln