Niklas Wikegård

Niklas Wikegård får egen programserie: ”Jag är hedrad”

En intervjuserie i tolv delar med start i oktober: ”Det är ett hockeyformat som jag tror att många har längtat efter”

avSimon Norberg

Foto: Mikael Fritzon/ TT NYHETSBYRÅN

Niklas Wikegård, 54, har jobbat på TV4 och C More sedan 2011.

Nu får den populära profilen en ännu större roll när han ska leda ett helt eget program i tolv delar.

– Med det här programmet är det tänkt att man ska få se vilka som finns bakom visiret, säger han till Sportbladet.

C More har redan deklarerat att de kommer sända tolv SDHL-matcher i höst och vinter samt att trion Frida Nordstrand, Patrik Westberg och Axel Pileby kommer få en viktig roll i kanalens satsning på hockeyallsvenskan.

Som i ett led av detta kommer nu även Niklas Wikegård få en angenäm uppgift.

”Blir lätt stereotypt”

Profilen kommer i höst att ha ett eget program, i ”hemma-hos”-anda och träffa olika hockeymänniskor, allt från spelare och ledare till makthavare. Det nya programmet kommer heta ”Wikegård vs” och sändas i tolv olika delar på tv.

– Att sammanföra Wikegård med nyckelpjäser inom svensk hockey för djupare samtal känns väldigt spännande. Här ska man få tala till punkt. Det är ett hockeyformat som jag tror att många har längtat efter, säger Rickard Segeborn, programchef sport på C More och TV4.

När Sportbladet talar med Niklas Wikegård själv, är han upprymd över sin nya utmaning.

– Jag är glad och hedrad när jag får chansen att göra ett sånt här program. Hockey kommer förstås vara i centrum, men det kommer bli lite mer djupdykning in på personen. Hockeyn kan lätt bli lite stereotyp och de får en mick framför näsan före och efter varje match. Det finns inte riktigt tid att fördjupa sig. Med det här programmet är det tänkt att man ska få se vilka som finns bakom visiret. Alla program kommer leva lite sina egna liv, det finns inget manus, säger han.

Börjar sändas i oktober

Exakt vilka personer som Wikegård kommer att gästa är fortfarande inte spikat. Men han berättar att bland annat Dick Axelsson, Bert Robertsson, Jimmie Ericsson, William Karlsson och Gabriel Landeskog är påtänkta.

– Det blir de där, plus ett par till. Makthavare i förbundet och i föreningarna. Hockeyn påverkar så många i Sverige och får folk engagerade. De kommer nog inte bli några oväntade gäster. Jag kommer bara besöka den typen av personer jag tycker är spännande, så här får man vara lite ego också, konstaterar Wikegård med ett skratt och fortsätter.

– Ta Jimmie Ericsson till exempel. Vad är det som gör att man drivs att fortsätta köra på ålderns höst? Han blir inbjuden lite med armbågen av Skellefteå men kör på.

Första programmet kommer sändas i början på oktober och 54-åringen kommer i vanlig ordning även finnas med på SHL-sändningarna under säsongen.

I vinter kommer även Lena Sundqvist gå in som ordinarie programledare tillsammans med Björn Oldeen och Lasse Granqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM