Filip Forsberg lysande i premiären: ”En upplevelse att se honom”

Svenske stjärnan målskytt när Nashville vann

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

BUFFALO. Filip Forsberg har uppenbarligen laddat bössan med skarp ammunition i år.

Han var lysande när Nashville sänkte New York Rangers på Madison Square Garden i nattens säsongspremiär – och stänkte in ett mål på en inspirerad Henrik Lundqvist.

– Jo, det känns bra. Jag kommer in i säsongen i bra form och är glad att vi vinner efter två raka premiärförluster, säger skarpskytten från Dalarna till Sportbladet efter 3-2-segern

Matchen mellan New York Rangers och Nashville var fortfarande mållös när Filip Forsberg knappa fyra minuter in i andra perioden fick pucken av Kyle Turris i ett två-mot-en-läge ute på högerkanten.

Ögonblicket senare svischade en knallhård puck förbi Henrik Lundqvist på klubbhandssida – och gästerna hade ledningen.

– Turris slog en fin passning och för mig var det bara att försöka dra på ett skott. Det gick bra och det var skönt att se pucken gå in för vi hade haft gott om chansen även innan dess, men ”Lunkan” var jäkligt bra i kassen, säger prickskytten när vi når honom efteråt. 

Framförallt hade Filip själv skapat mycket. Ja, så till den grad att till och med lagkamraterna häpnade.

– Ja, det var en upplevelse att se Filip ikväll. Även för oss, säger till exempel målvakten Pekka Rinne.

”Kändes bra tekniskt och mentalt”

Kort sagt:

24-årige ”Flipper” är glödhet från start i år. 

– Jo, det känns bra. Jag kommer in i säsongen i bra form, fortsätter han.

– Framförallt är jag glad över att det gick som det gick ikväll. Första matchen är alltid första matchen, men vi spelade i huvudsak bra och fick äntligen vinna efter att två år i rad ha förlorat i premiären. Det är skönt att få en sån start.

Henrik Lundqvist, som tvingades släppa in ytterligare en puck från PK Subban i början av tredje innan Nashville satte sista-spiken i tom kasse, stoppade sammanlagt 30 skott och var nöjd med sin insats.

– Det var en utmaning, de är bra och skapade mycket, men jag är glad över hur jag spelade. Det kändes bra både tekniskt och mentalt, säger han till lokal media.

Jesper Fast stod för ett av Rangers mål medan Mattias Ekholm hade två assist för gästerna och Mika Zibanejad en för hemmalaget

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE