Rasmus Dahlins tunga debut – Buffalo utbuade

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

BUFFALO. Rasmus Dahlin fick inte uppleva NHL-debuten han hade drömt om.

Buffalo blev nollade av Boston i säsongspremiären i Keybank Center – och buades ut av de hårt prövade hemmafansen. 

– Nä, det var inte kul. Men det är bara att glömma den här matchen och ladda för nästa, suckar den 18-årige supertalangen efter den inledande 0-4-smällen

I några minuter var kvällen Rasmus Dahlin drömt om hela sitt unga liv just så mirakulös som han tänkt sig.

Han förärades dånande jubel av fullsatta Keybank Center när han kom ut på isen under lagpresentationen, han avväpnade Bostons Jake DeBrusk med en fin tackling som sista man i egen zon i allra första bytet – och när det bytet var över hälsades han välkommen på jumbotronen och blev föremål för ännu mer jubel.

– Ja, det var såklart häftigt att komma ut till sin första match och få uppleva det, säger den omsusade draftettan när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Jag var rätt nervös, så det var också skönt att få göra ett sådant ingripande direkt. Men det är svårt att stå här och vara glad åt när det blev som det blev efter det.

Rasmus Dahlin i NHL-debuten.
Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Rasmus Dahlin i NHL-debuten.

”Vi måste jobba hårdare”

Mm, för det blev inget angenämt alls. 6.33 in i första perioden bjöds gamle Zdeno Chara på en bred autostrada rakt genom hemmazonen och kunde i lugn och ro stäva fram och vräka in 1-0. I ett powerplay i slutet av samma period ökade Ryan Donato mycket snyggt på till 2-0 – och sedan stängde gästerna i princip ner matchen. Sabres kom ingenstans, så när David Pastrnak i slutet av andra prickade in också ett tredje mål var det i praktiken över.

Det insåg hemmafansen också, och buade ut sina hjältar. De hade trott att den här premiären skulle markera starten på något nytt, inte fortsättningen på det som varit…

– Det var inte kul, fortsätter Rasmus, vi måste jobba hårdare och vara mer effektiva i egen zon. Men det är bara att glömma den här matchen och ladda för nästa. Vi kommer vara bättre då.

”Gick okej för egen del”

Västgöten som väckt hoppet om en ljus framtid i nordvästra New York fick med 22.37 minuter näst mest istid av alla Sabres-spelare efter finländska backkollegan Rasmus Ristolainen, undvek synbara misstag och stod utöver tacklingen i första bytet för ytterligare ett par fina insatser i närkampsspelet.

– Jo, det gick väl okej för egen del, i just närkamperna kändes det bitvis bra. Men igen, det är svårt att vara nöjd med nånting när man förlorar med 4-0.

För Bruins innebär kvällen en desto roligare happening.

De kom ju direkt från öppningsnattens 0-7-knock i Washington, spelade med en hunger man bara kan frammana när man är ute efter revansch – och suddade effektivt ut minnet av premiären.

– Jag har nog aldrig varit så sugen på att spela en back-to-back-match, säger lagets nye svensk Joakim Nordström.

– Redan efter matchen i går var man väldigt glad över att vi skulle få chansen att spela ikväll igen och revanschera sig. Och det gick ju bra. Väldigt skönt.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!