Hyllningen till poängkungen: ”Tveklöst redo för NHL”

HOCKEY

Elias Pettersson, 19, leder hela SHL:s poängliga halvvägs in i serien – men passa på att njuta av honom så länge det varar.

Vancouvers utvecklingscoach Scott Walker tror nämligen att han kan gå rakt in i NHL till hösten och jämför honom med Connor McDavid.

– Efter vad jag har sett: tveklöst att han kan göra det nästa år, säger han till Hockeynews.

Foto: TT
McDavid och Pettersson.

Elias Pettersson har tagit hela SHL med storm under sin debutsäsong i ligan.

På bara 26 matcher har 19-åringen gjort hela 35 poäng och toppar därmed hela poängligan halvvägs in i serien.

”Han tycker inte han är så bra”

Men för Växjö som hade hoppats på att få behålla sin guldklimp över två säsonger, kan nog redan nu rikta in sig på att leta en ersättare.

– Han har stenhård kontroll på pucken, han är en lysande passningsspelare och är så smart. Han kan till och med slå passningar när han ligger ner på isen. Jag har inte varit med jättelänge, men tillräckligt länge. När det kommer till frågan om han kan spela i NHL nästa år, så efter vad jag har sett: tveklöst att han kan göra det nästa år, säger Vancouvers utvecklingscoach Scott Walker till Hockeynews.

Men superlativen tar inte slut där.

Walker passar i intervjun även på att jämföra Pettersson på det personliga planet med Edmontonstjärnan Connor McDavid.

– Han kommer in och är så anspråkslös, trevlig kille och så väldigt bra. Det är som Connor McDavid som jag har coachat i junior-VM. Han sitter inte där och tycker att han är så bra. Han är en som en av de andra, bara det att han är så väldigt bra på det han gör, säger han till sajten.

Växjö tar ikväll emot Brynäs i Vida arena, men det blir dock utan Elias Petterson som befinner sig i Kanada och förbereder sig inför JVM