Wennerholm: Det blir comeback – i kväll kan Foppa presenteras

Foto: Peter Forsberg trivdes i går när han tränade med blivande lagkompisarna (?) i Colorado Avalanche. Mycket tyder på att Foppa presenteras inom kort – kanske redan i kvällens hemmamatch mot Anaheim.
HOCKEY

DENVER. Jag är säker.

Det blir comeback för Peter Forsberg i Colorado Avalanche och NHL.

Hans leende efter träningen i går sa allt.

Nu är Foppa expert på att svänga på en femöring. Inte bara på isen. Den sol som gick upp i går, kan mycket väl gå ner redan i dag.

Men jag tror inte det. Nu är det allvar.

Nu är det vinna eller försvinna efter det som varit Foppas tuffaste match i hela karriären. Efter alla hånfulla kommentarer, efter alla om sagt att det inte går och alla som sagt att han borde sluta.

Han sista, sista försök till en comeback och den avslutning han själv vill ha på sin hockeykarriär.

Och han valde själv tuffast möjliga utmaning när han sa nej till både Modo och gamle kompisen Tommy Salo och hans Leksand. Det var bara NHL som gällde.

Allt eller inget.

Enorma förväntningar

Nu är han närmare den drömmen än någonsin. De problem som uppstod med högerskridskon på träningen i onsdags verkade bara sänka humöret tillfälligt.

Det visade sig att det gick att reparera.

Både under Foppas monsterpass på två timmar i torsdags och hans träning med laget i går, visade han att han att skridskoåkningen håller för en comeback.

Problemet är att han själv har så enorma förväntningar på sig själv och kräver perfektion i varje detalj för att ta det sista steget. Ska han göra comeback ska han känna att han fortfarande kan leverera.

Det räcker inte med att vara topp tjugo, trettio i världen. Han vill känna att han åtminstone kan slåss om titeln att vara bäst.

Jag vet inte om han är där än, men han verkar bra nära. Och framförallt sa kroppsspråket det efter träningen i går. Han var på ett strålande humör. Han skämtade, han log och han såg ut som ett helt skrotupplag just fallit från hans axlar.

Det verkade som han bestämt sig, även om svaren fortfarande innehöll de obligatoriska ”nog” och ”jag vill testa någon träning till”.

Men få utomstående kan se några problem i hans skridskoåkning. Och skridskoåkningen för Foppa är som hjulen på en Formel 1-bil. Sitter de väl på plats är det bara att köra. Resten finns redan.

Så dagens fråga är var, när och hur?

Ja, om Foppa bestämt sig för att spela måste det skrivas kontrakt och Avalanche vill naturligtvis göra ett stort nummer av att deras gamla hjälte är tillbaka. Då kan inte Foppa själv gå ut och säga att allt är klart i omklädningsrummet efter en vanlig simpel träning.

Därför är allmänna tipset att han kommer presenteras inför hemmapubliken i Pepsi Center i dag när Colorado möter Anaheim i en tidig matiné klockan 13 lokal tid – 21.00 svensk.

Alla frågar om Forsberg

Anledningen?

Colorado har en tidig morgonträning i morgon söndag, innan planet lyfter mot en åtta dagar lång bortaturné med första stopp i Phoenix Arizona.

Foppa förklarade själv i går att han inte tänker stanna i Denver ensam under de åtta dagarna. Därför måste han bestämma sig i dag för att alla formaliteter ska klaras av, så att han kan sitta med på det där planet till Phoenix.

Har han inget kontrakt får han inte flyga med eller ens träna med laget under deras road trip – om han nu inte bekostar resa och hotell själv med egna pengar.

Men det är inte aktuellt enligt vad han själv sa i går.

Jag fick skjuts av Denver Posts Avalanche-expert Adrian Dater från träningshallen i går och han är beredd att satsa alla de pengar han har på att Foppa gör comeback.

Och på bilturen in till stan ringde kanadensiska tv-sportjätten TSN och en hel drös andra NHL-anknytna mediaföretag till honom med en och samma fråga:

– Hur blir det med Peter Forsberg? Vad sa han, vad gjorde han, hur såg han ut?

Så stort är intresset kring Foppas eventuella comeback här borta.

I dag tror jag den blir verklighet.

Sedan är bara frågan när debuten kommer.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL