AIK rasar mot domarna

Av: Jimmy Stålnacke

Publicerad:
Uppdaterad:

Nollade av Luleå igen.

Då rasade AIK mot domarinsatsen – och ser hellre att tre än fyra dömer.

– Det verkar inte som att det finns så många som håller tillräckligt bra standard, säger Fredrik Svensson, 36.

AIK var på gång efter två perioder i bortamötet med Luleå. Det stod fortfarande 0–0 och gästerna hade tagit över matcher mer och mer.

Men i inledningen av tredje åkte AIK på två utvisningar inom loppet av åtta minuter och Luleå kunde avgöra matchen i power play.

Efteråt riktade AIK stark kritik mot domarinsatsen:

– Jag tycker det är lite synd att det ska behöva avgöras på det här viset. Först fick (Christian) Sandberg en jäkligt tveksam och sen jobbar (Fredrik) Svensson ikapp och får en interference. Det tycker jag är jävligt klent av domarna att ta, det skulle aldrig hända om det är någon av de bättre domarna som dömer, säger assisterande tränaren Gunnar Persson.

’Blir alltid bortdömda’

Du tycker inte att de här två domarna (Patrik Sjöberg och Mikael Holm) är bland de bättre i ligan?

– Nä, det kan jag inte säga. Jag tycker inte det.

Johannes Salmonsson, 25:

– Det känns ändå som att det måste vara någon rättvisa. Jag är så less på att vi alltid blir bortdömda, det händer hela tiden, säger han innan han spekulerar i vad som kan vara problemet:

– De har en rutinerad och en ny domare och den nya kommer in och... då har jag hellre en rutinerad domare som dömer själv med två linjemän.

Fredrik Svensson, 36:

– En domare kan sköta sig bra men då är det godnatt för den andra. Som det har varit nu tycker jag nästan det är bättre med tre, det verkar inte som att det finns så många som håller tillräckligt bra standard, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN