”Hjälp mig få min öl – då blir magen glad”

avPatrik Brenning

HOCKEY

Blåst på priset – 17 år senare ska han få upprättelse

Magnus Svensson blev utsedd till bäste back i ishockey-VM 1994 – men blåst på priset, en årsförbrukning öl.

Nu har några supportrar startat en Facebook-grupp för att ge legendaren upprättelse.

– Då får vi verkligen hoppas på många medlemmar. Då blir magen glad, säger Svensson till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Magnus ”Sigge” Svensson i Tre Kronor.

Magnus Svensson fick ett OS-guld och ett VM-brons med sig från den framgångsrika säsongen 1994. Men ett pris kom aldrig fram. Svensken, tills nyligen tränare för Borlänge Hockey, utsågs till bäste back i VM och blev lovad en årsförbrukning öl från tillverkaren Warsteiner av arrangören.

”Var på arrangören”

– Jag fick inte någonting. Jag var på dem lite lätt vid VM 1997 men fick inget svar. Man blev blåst på konfekten. Jag var lite förbannad efteråt när jag såg vad de andra fick för priser, säger 48-årige Svensson.

– De andra två, målvakten (Bill Ranford) och forwarden (Paul Kariya), i världslaget fick varsin bil. Jag skulle få öl jag. Men det vart ingenting.

17 år efter turneringen har några supportrar nu agerat för att Svensson ska få upprättelse. En grupp har startats på Facebook för att sätta press på arrangören att leverera det utlovade priset.

”Det låter jättebra”

– Jaha, vad fränt. Haha. Det låter jättebra. Då får vi verkligen hoppas att det blir många medlemmar. Då blir magen glad, säger Svensson.

Hur mycket har du saknat priset?

– Jag kan inte säga att jag tänkt på det se sista åren. Men ett par år framåt gick jag och funderade på det och försökte att få till det ett par gånger. Men det här låter perfekt med lite hjälp. Ös på bara!